La Vilafranca de la Capitalitat Cultural Catalana i les Fires de Maig al #7InstameetPenedès de la Penedesfera

Instagramers capturant la poltrona de l'alcalde al #7instameetpenedès #Penedesfera #firesdemaig

El passat dissabte Vilafranca del Penedès va acollir la 7a Instameet Penedès, trobada d’instagramers convocada per la Penedesfera, comunitat de bloguers i interessats en el web 2.0 del Penedès. Va ser amb motiu de la Capitalitat de la Cultura Catalana, que la Capital del Vi celebra durant aquest any 2015, amb l’objectiu de promoure no només el patrimoni cultural i arquitectònic sinó també la vida associativa i urbana de Vilafranca. Tot va començar a la Casa de la Festa Major per continuar amb un recorregut guiat pels carrers del centre històric vilafranquí. Es van descobrir els seus racons i el seu mercat setmanal, tot visitant l’interior de la Basílica de Santa Maria amb la seva cripta i l’antic Convent de Sant Francesc amb el claustre medieval. També es van poder admirar exponents modernistes com la Casa de la Vila i el seu interior, acabant dins l’ambient de les Fires de Maig o dels Enamorats de Vilafranca amb un tast de vins del Penedès per als instagramers. Aquí va finalitzar l’itinerari guiat per tal de gaudir lliurement a partir de llavors del cap de setmana a Vilafranca continuant fent fotografies.

Instagramers descobrint el mercat setmanal de #Vilafranca #7InstameetPenedès #Penedesfera #firesdemaig

Hi va haver un concurs fotogràfic amb el premi a la millor galeria de fotos de l’Instameet d’una estada de cap de setmana a Vilafranca del Penedès amb activitats culturals i d’enoturisme a càrrec del portal Via Penedès www.viapenedes.com. També hi havien dos premis especials per les millors fotos de les Fires de Maig amb una nit amb esmorzar a l’Hotel Mastinell i un dinar per a dues persones a un restaurant amb el distintiu de qualitat de gastronomia de proximitat “Vilafranca Ve de Gust”. Els guardonats seran comunicats properament al web de la Penedesfera www.penedesfera.cat. L’organització és a càrrec de la Penedesfera amb la col·laboració de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès, Via Penedès i Descobreix Catalunya. A continuació teniu fotografies de la trobada.

Després de Calafell, Subirats, El Vendrell i Sitges, Vilafranca del Penedès va tornar a acollir una nova trobada d’instagramers del Penedès organitzada per la Penedesfera. Una comunitat 2.0 que ha superat aquest any els 1.200 bloguers agregats de l’Anoia, Alt i Baix Penedès i el Garraf. És un dels col·lectius d’aquest tipus més nombrós i actius de Catalunya, secció de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació de l’Institut d’Estudis Penedesencs i té com objectiu facilitar la visibilitat de les idees i opinions ciutadanes gràcies a la xarxa, amb la referència del portal dels bloguers i interessants en el web 2.0 del Penedès www.penedesfera.cat. La Penedesfera també prepara, juntament amb l’associació TIC Anoia en el marc del FiraBit, la celebració de les 8es Jornades de la Penedesfera, que s’han de celebrar del 3 al 5 de juliol a Igualada.

* Actualització del 31-5-15: @jrdbcn és el guanyador del concurs fotogràfic per la seva galeria de fotos del #7InstameetPenedès. Enhorabona! Les fotos guanyadores del premi especial de les Fires de Maig les podeu veure aquí.

@jrdbcn guanyador del concurs fotogràfic del #7InstameetPenedès #Penedesfera #firesdemaig