4t Most&Blogs o 14è Vins&Blogs de la Penedesfera i #6InstameetPenedès

Most&Blogs

El Most Penedès Festival Internacional de Cinema del Vi i del Cava us convida al 14è Vins&Blogs de la Penedesfera, o millor dit Most&Blogs, ja que serà tematitzat en la cultura audiovisual per parlar de cinema, fotografia, sèries de televisió, curtmetratges, etc. L’espai de trobada serà el VINSEUM Museu de les Cultures del Vi de Catalunya, a Vilafranca del Penedès, el dissabte 8 de novembre a les 09:30 hores. Abans de la conversa a la Taverna de Vinseum, hi haurà prèviament una visita a l’exposició del Palau Reial i la pujada al campanar de la basílica de Santa Maria, per gaudir de les vistes sobre la vila i les vinyes del Penedès per gentilesa de Tríade Serveis Culturals. A continuació s’assistirà a la projecció de la collita 2014 de curtmetratges del festival a l’auditori del museu, amb el tast de vi i cava Mas Can Colomé i formates Xerigots posterior al patí gòtic del Vinseum. També se celebrarà una trobada d’instagramers dins el Most&Blogs, el 6è Instameet Penedès, amb un concurs fotogràfic que tindrà diversos premis. A la millor galeria de fotos publicades a Instagram abans de les 12 de la nit del diumenge, una nit per a dues persones en una Masia del Penedès. Entre els assistents a la trobada de la Penedesfera se sortejarà una entrada doble per a l’acte de la clausura del festival. Els hashtags seran #6InstameetPenedès #MostBlogs #Penedesfera i són obligatoris per optar als premis. Per participar-hi només cal que tingueu un blog o un usuari d’instagram i us inscriviu aquí.

Poden venir bloguers i igers de dins i fora de la Penedesfera però només hi ha 40 places disponibles pels primers 40 que s’apuntin. L’activitat és gratuïta i aquest és el programa:

Dissabte 8 de novembre de 2014
VINSEUM Museu de les Cultures del Vi de Catalunya

Plaça Jaume I, 5 (Vilafranca del Penedès)

09:30h REBUDA dels participants amb un petit piscolabis.
10:00h BENVINGUDA a càrrec de Xavier Fornos (Director del Vinseum) i Daniel García Peris (Impulsor de la Penedesfera). Inici del #6InstameetPenedès.
10:15h VISITA a les exposicions del Vinseum / PUJADA al campanar de la Basílica de Santa Maria per Tríade Serveis Culturals. *
11:00h PUJADA al campanar de la Basílica de Santa Maria per Tríade Serveis Culturals / VISITA a les exposicions del Vinseum. *
12:00h Assistència a la PROJECCIÓ del Most Penedès Festival Internacional de Cinema del Vi i del Cava, a l’Auditori del Vinseum.
Selecció de curtmetratges de ficció relacionats amb el món vitivinícola “Històries del Vi”:
Jean Leon, a man, a time, a wine , 7 min.
Ceci est mon vin , 13 min.
Celler cooperatiu, l’esperit de Rubí , 15 min.
In vino veritas , 10 min.
The Wine Legend Trailer , 2 min.
Preneu i beveu , 11 min.
Corpus Vinum , 6 min.
Fidèle et sincère , 12 min.
13:30h DEGUSTACIÓ de cava Mas Can Colomé amb selecció de formatges de Xerigots.

* L’aforament màxim del campanar de la basílica de Santa Maria és de 22 persones. Es faran dos grups en cas de superar aquesta xifra.

Col·laboradors: Mas Can Colomé, Xerigots, Tríade Serveis Culturals

El hashtag a twitter serà #Penedesfera

Vinseum

El Most és un esdeveniment anual d’abast europeu que cada any vol recollir la millor producció audiovisual relacionada amb la cultura de la vinya, del vi i del cava. El Most també te facebook http://www.facebook.com/mostfestival i twitter http://twitter.com/mostfestival. La segona edició del festival se celebrarà del 6 al 16 de novembre de 2014 i vol ser l’acte principal al Penedès del Dia Europeu de l’Enoturisme (8 de novembre). Most també vol brindar pel bon cinema amb una programació acurada de bones pel·lícules i diverses activitats cinematogràfiques.

El Festival s’estructurarà en diverses seccions:

  1. Collita 2014: cada any recollirà la millor producció audiovisual europea sobre vins i caves. Constarà de diferents premis
  2. Gran Reserva: selecció de pel·lícules inèdites de grans autors i de qualsevol gènere.
  3. Premis Honorífics: cada any es convidarà autors i protagonistes del món del cinema i es premiarà la trajectòria dels més destacats.
  4. Mostra de Curtmetratges
  5. Sessions infantils
  6. Jornades professionals
  7. Seccions paral·leles.

Els Vins&Blogs són les trobades informals de blocaires al Penedès que impulsa la Penedesfera. El seu format és molt semblant al conegut com a Beers&Blogs i es realitzaran segons la convocatòria de cada bloguer organitzador. La primera enquesta del Portal de la Penedesfera va servir per triar el nom entre totes les opcions proposades –relacionant les paraules blogs, vi, vins, cava, most, bacus, etc.– adaptant al Penedès les trobades i d’acord amb un dels objectius de la Penedesfera en fomentar la cultura de la vinya, del vi i del cava, a la xarxa. Principalment es parla de totes les temàtiques que envolten els bloguers de l’Anoia, l’Alt i Baix Penedès i el Garraf però l’invitació no és només per als bloguers de la Penedesfera, sinó que és oberta a qualsevol persona interessada a compartir una bona estona desvirtualitzant les experiències viscudes en aquest mitjà.