+1.100 bloguers a la Penedesfera

Al sisè aniversari de la seva creació la Penedesfera, la comunitat de bloguers de l’Anoia, l’Alt i Baix Penedès i el Garraf, ha superat els 1.100 bloguers agregats. Tot i la diversificació d’eines TIC, amb un augment continu d’usuaris a aplicacions de comunicació a internet com Twitter i Facebook que incideix en l’actualització i la creació de nous blogs, la xarxa penedesfèrica continua augmentant. Així també els twittaires de la Penedesfera superen de llarg els dos milers. Coincidint amb els 6 anys de la reunió constituent a Gelida, llavors naixent com un col.lectiu informal i ara secció de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació de l’Institut d’Estudis Penedesencs, se segueix amb el mateix objectiu de facilitar la visibilitat de les idees i opinions ciutadanes gràcies a la xarxa. Aquestes xifres continua fent de la Penedesfera el col.lectiu de bloguers més nombrós i actius de Catalunya amb la referència del portal dels bloggers i interessants en el web 2.0 del Penedès www.penedesfera.cat. Destaca respecte la darrera actualització l’augment de blogs en la categoria d’educació i aquells corporatius que s’escriuen en representació d’empreses i entitats, així com l’increment de bloguers al Garraf i els escrits en català que suposen gairebé el 80% del total entre la desena de llengües presents. L’estadística actual de bloguers és la següent:

 • Número de blogs enllaçats: 1.102
 • Categories amb més blogs: Política (257), blogs d’entitats (242), Actualitat (199), Educació (135), blogs d’empreses (128), Literatura (116), Pintura, Fotografia, Vídeo i Cinema (116) i Esports (102)
 • blogs per comarques: Alt Penedès (440), Baix Penedès (211), Garraf (224), Anoia (196) i fora del Penedès (32)
 • Poblacions amb més blogs: Vilafranca del Penedès (219), Vilanova i la Geltrú (162), Igualada (101), El Vendrell (88), Gelida (87), Sant Sadurní d’Anoia (56), Calafell (55), Sitges (46), Sant Pere de Ribes (29), Subirats (28), Cubelles (18) i La Llacuna (14)
 • Plataformes de blogs més utilitzades: blogger (683), wordpress.com (135), wordpress.org (127) i blog.cat (30)
 • Idiomes: Català (870), Castellà (201), Anglès (18), Esperanto (5), Francès (3), Suec (2), Gallec (1), Holandès (1) i Portuguès (1)

Després d’iniciar l’any 2008 el llistat de blogs i bloguers del Penedès, i juntament amb el protagonisme creixent dels twittaires de la Penedesfera i una pàgina al Facebook, els reptes de la comunitat continua amb la divulgació de la societat de la informació i del coneixement. La iniciativa de la Samarreta Solidària “El Penedès”, la qual es continua venent en una acció que no té final, és una bona mostra d’aquest objectiu. En aquest temps ja s’han celebrat més d’una desena de trobades Vins&Blogs i ja es preparen les 7es Jornades de la Penedesfera, les quals se celebraran aquest any al Garraf i properament s’anunciarà el lloc, la data i la temàtica de la propera edició, per la qual és oberta la participació i la col.laboració tot adreçant-se a l’e-mail de la Penedesfera.

Un Comentari

 1. Escrit el 29 abril 2014 a les 12:21 pm | Enlla permanent

  Es d’admirar el creixement que heu tingut en 6 anys, seguiu així i tot anirà rodat!
  Salutacions

Escriure un comentari

El teu correu mai serà publicat o compartit. Els camps obligatoris estan marcats amb *

*
*