Sèpia amb pèsols

Sèpia amb pèsols

Sèpia amb pèsols

Dificultat: mitjana

Ingredients per 4 persones

  • 1 Kg. Sèpia bruta
  • 1 Kg. Pèsols
  • 1 Ceba grossa
  • 1 Cabeça d’alls
  • 150 g. Tomàquet fregit
  • 1 Fulla de llorer
  • 1 Got de vi blanc
  • 1 Got d’aigua
  • 1 Raig de conyac
  • Oli, sal i pebre

Preparació

Netejarem la sèpia, reservant la salsa (melsa), i la tallarem a trossos petits.

Tallarem la ceba en juliana i traurem la camisa de la cabeça d’alls.

Posarem la sèpia, la ceba i els alls en una olla a pressió (si no en tenim en una cassola normal), amb oli que cobreixi el cul de l’olla, el vi, el llorer, el conyac, l’aigua, el tomàquet i ho salpebrarem.

Si l’olla és a pressió ho tindrem cuit en 30 minuts, si és una olla normal caldrà una mica més del doble de temps i ser més generosos amb el líquid (aigua, conyac i vi). Comprovarem la cocció punxant la sèpia, i si encara no és tova ho deixarem uns minutets més.

Mentrestant bullirem els pèsols, els escorrerem i els ajuntarem amb la sèpia un cop cuita, deixant que faci xup xup un minut més tot junt.