Tío Pepe en Rama, molt interessant

Commemorant el bicentenari del naixement del fundador de González Byass, Manuel María González, s’acaba de treure al mercat la segona anyada de  Tío Pepe en Rama 2012. És una edició molt limitada d’una selecció de bótes d’una Selecció de botes de les quatre soleras més antigues de González Byass, conegudes al celler de com  “Las Botas de Gran Olor”. És un fino sense clarificar (tot i que no es mostra tèrbol), ni filtrar, inspirat en els dies que el vi es consumia directament des de la bota. Està elaborat amb la varietat palomino fino, procedent de les millors albarizas de Jerez. El sistema de soleras i criaderas pel qual envelleix “contribueix a mantenir el seu remarcat caràcter i qualitat constant al llarg del temps”, segons González Byass. El seu envelliment es produeix sota un vel de llevats, la flor, que interactua amb el vi durant més de 4 anys atorgant-li singularitats organolèptiques úniques. Aquest producte especial en rama, però, s’ha de consumir ràpidament. M’han agradat molts les seves notes salines i la seva finesa. És un fino d’alta volada, una experiència molt didàctica i interessant. L’enòleg Antonio Flores ha tornat a fer una feina molt interessant. Us el recomano molt. El seu preu és força ajustat.