Mercados del Vino y la Distribución premia a l’associació La Contraetiqueta, a Vins i Licors Grau i a Fivin

El periòdic Mercados del Vino y la Distribución, publicació de referència en el sector, ha reunit aquest dimecres a Madrid a productors, distribuïdors, administracions publiques sectorials i mitjans de comunicació, per reconèixer i premiar l’esforç empresarial que aquests realitzen en un moment d’especial dificultat econòmica. A l’acte no hi va faltar la presidenta madrilenya, Esperanza Aguirre. En la categoria de productors el premi a l’empresa productora que hagi contribuït al desenvolupo socioeconòmic de la seva zona ha recaigut en AVANTE SELECTA (GRUP INVERAVANTE). Per la seva banda, el reconeixement a l’empresa productora amb millor gestió en l’activitat exportadora ha anat a parar a GRUP ORDÓÑEZ. Igualment, el premi a l’empresa productora amb millor gestió en la seva inversió en R+D+i  ha estat atorgat a la PLATAFORMA TECNOLÒGICA DEL VI i recollit per Félix Solís, qui ha destacat que “el vi espanyol està en el millor moment de la seva història i cal aprofitar-ho”. En la categoria de distribució, el primer dels reconeixements ha estat per a la gran superfície que hagi venut el major volum de vins de DO, un guardó que ha estat atorgat a MAKRO. També s’ha reconegut a la cadena distribuïdora que més hagi contribuït a l’acostament dels vins al consumidor, un premi que ha recaigut en l’ASSOCIACIÓ LA CONTRAETIQUETA. Dins d’aquesta mateixa categoria, Mercados del Vino ha reconegut també a la distribuïdora independent amb major recorregut en l’últim any, un títol que ha estat per a l’empresa catalana VINS I LICORS GRAU de Palafrugell. També es triava en els V Premis Mercados del Vino y la Distribución al sumiller de l’any: JAVIER GILA (Lavinia) ha estat reconegut amb aquest important premi. Finalment, i dins d’una categoria especial, s’ha volgut destacar al personatge que per la seva trajectòria hagi marcat una fita en el sector. En aquesta edició, aquesta distinció ha estat para JOSE PEÑÍN. També hi ha hagut un buit per reconèixer a l’empresa amb la millor gestió de Responsabilitat Social Corporativa, en aquest cas una fundació: FIVIN (Fundació per a la Investigació del Vi i la Nutrició).
La Denominació d’Origen Catalunya va patrocinar i assistir per tercer any consecutiu a la gala de lliurament de premis Mercados del Vino y la Distribución.  L’acte va tenir lloc a la Casa Real de Correos de Madrid, i va ser presentat pel periodista Carlos Herrera.