La Confraria del Cava se’n va al Brasil, on les vendes de cava han crescut un 47% durant l’últim any

La Confraria del Cava Sant Sadurní, encapçalada per Pere Bonet, investirà l’alcalde de Rio de Janeiro (Brasil), Eduardo Paes (a la imatge que acompanya aquest post), com a Confrare d’Honor en la quarta Investidura Internacional. L’acte se celebrarà el proper dimarts 29 de maig a la ciutat brasilera. Amb aquest acte, la Confraria del Cava vol retre homenatge al país que el proper 2016 acollirà una nova edició dels Jocs Olímpics, establint així, un vincle amb Barcelona, que va ser seu d’aquesta iniciativa el ja llunyà 1992. A aquest fet, se li suma que el país carioca és un dels mercats emergents pel sector del cava, com ho prova l’augment en la demanda d’escumós català que hi ha hagut darrerament. De fet, el Brasil és el 17è feu exterior del cava després d’haver crescut les vendes un 47,51% les vendes durant el 2011. El viatge de la Confraria del Cava per Brasil començarà el 26 de maig i acabarà el 3 de juny, i portarà un grup de 25 membres de l’associació a diferents punts del país sud-americà (a més de Rio de Janeiro, es visitarà altres ciutats com Sao Paulo). A banda de la investidura d’Eduardo Paes, la Confraria del Cava també investirà durant aquest desplaçament una vintena de Confrares de Mèrit, entre els que i haurà reconeguts restauradors, periodistes i d’altres professionals. 
Altres Confrares d’Honor Internacionals 
Eduardo Paes serà el quart Confrare d’Honor investit en una Investidura Internacional de la Confraria del Cava. El primer va ser Pau Gasol, investit el 2009 a Los Ángeles, seguit del prestigiós arquitecte Toyo Ito, investit l’any el 2010 a Tòquio. L’any passat, va ser el cardiòleg Valentí Fuster qui va ser investit Confrare d’Honor, en un acte celebrat a Nova York.  A més, la Confraria del Cava està tancant aquests dies el nombre d’empreses associades que participaran en els showrooms que està previst que se celebrin durant el viatge a Brasil, i que, com ja és habitual, anirà adreçat a professionals del sector de la distribució i la restauració.