Entrevista Ramón Delgado: “La majoria d’accidents a l’Alt Penedès són per excés de confiança”


Ramón Delgado (Vilafranca, 1970) porta més de 25 anys a la carretera. Ha treballat de camioner, conductor d’autobús, i actualment és gruista de l’empresa de rescats Gruas Pedro Base. Ha viatjat pel món fent el que més li agrada: conduir, però des de fa unes setmanes se li ha reconegut una faceta nova: la d’heroi. Mentre conduïa va presenciar una picabaralla entre dos conductors que havien baixat dels seus vehicles. Ràpidament va  aturar la grua per separar-los i evitar un perill major. En reconeixement d’aquesta i la seva tasca d’alertar dels accidents a les carreteres que fa a través del seu blog monxito.skyrock.com, Delgado va rebre el premi Ponle Freno, que concedeix Antena 3, i la medalla al mèrit policial amb distintiu blau de la Direcció General de la Policia.