Torna un potenciat Vigralla al Baix Penedès, amb Ferran Centelles

 
 
 
Llorenç del Penedès serà aquest cap de setmana la capital vitivinícola del Baix Penedès. Des d’avui divendres i fins diumenge s’hi celebra la segona edició del Vigralla, la mostra de vins i caves de la comarca. Demà divendres, a dos quarts de deu del matí, es posen en marxa les terceres jornades comarcals de viticultura ecològica i varietats autòctones a la Cumprativa. La Fira de vins i caves s’inaugurarà demà a les set de la tarda, també al teatre de la Cumprativa. L’acte anirà seguit d’un tast de vins ecològics del Baix Penedès on hi prenen part els 13 cellers privats i les set cooperatives de la comarca. A les onze de la nit, a la rambla Marinada, hi haurà un concert de gralles a càrrec del grup Llorus del Negritu. Dissabte, a partir de les vuit del matí, es farà una passejada per les vinyes de l’entorn, amb esmorzar al molí d’oli de Ceolpe i visites guiades a diversos cellers de Sant Jaume dels Domenys. Entre les onze i la una es podrà veure l’exposició Les vinyes del Baix Penedès, a la Casa de Cultura de Llorenç. Els premis a les millors fotografies es lliuraran a dos quarts de sis de a tarda. A dos quarts de set, a la Cumprativa, hi haurà un tast de vins del celler de Sant Vicenç de CaldersAvgvstvs Forvm, i a les nou de la nit, al celler cooperatiu de Llorenç, un sopar de maridatge de vins i caves de la comarca amb el sumiller Ferran Centelles, del Bulli Fundation, els restaurants el Bosc de Banyeres i el Petit Priorat de Banyeres. La nit de dissabte es tancarà a la Cumprativa amb un concert de Quico el Cèlio, el noi i el mut de Ferreries. La jornada dominical  s’encetarà a les nou del matí amb un esmorzar de productes artesans i una trobada de plaques de cava a la Rambla Marinada. A les dotze del migdia, hi haurà una actuació de gegants, grallers i gegantons de la Cumprativa i del grup d’animació de la Bisbal. A les sis, a celler cooperatiu, tast de vins del Baix Penedès i, a continuació, concert amb el grup Avoi Jaçç Quartet. El Vigralla és una iniciativa de La Cumprativa de Llorenç que enguany arriba a la segona edició. L’any passat va tenir un format més reduït, d’una jornada en la qual hi van assistir més d’un miler de persones. Els organitzadors han apostat de nou per divulgar la producció vitivinícola exclusivament de la comarca, tot plegat junt amb actuacions musicals i productes artesanals també de la comarca.