Geografia de Catalunya

Després de diversos mesos meditant, prenent decisions personals i laborals importants, que, he de confessar, m’han tingut fora de joc al CAPSULETES, torno per continuar parlant, avui, sobre fets que ens envolten, que ens oculten i que ens interessen.
Sabíeu que hi ha un llibre que es diu Geografia de Catalunya? Sabíeu que va ser escrit per un tal Francisco Flos y Calcat? Sabíeu que denuncia el greuge comparatiu entre l’aportació fiscal que fa Catalunya a les arques estatals i la que fa la resta de regions?
 
No us sona de res, oi? Aquest llibre podria ser un llibre més entre els centenars d’obres que parlen del conflictiu sistema fiscal a l’Estat i que es van acumulant als pretatges de les nostre llibreries i biblioteques. De fet, no el coneix gaire gent (si no és que et dediques a la història de la fiscalitat) perquè l’obra va ser escrita el 1896!!!

Si teniu curiositat pel que hi diu, podeu trobar-lo en línia, per gentilesa de la Biblioteca Virtual Joan Lluís Vives. Cliqueu l’enllaç i el podreu tafanejar sencer.

Tot i així, no pretenc que el llegiu tot (jo tampoc no ho he fet!), però sí que és força constructiu fixar-se en les xifres i els comentaris que es fan a la part de “Tributació”, a les pàgines 90, 91 i 92

Després d’això, només em quedar dir una cosa:

PROU ESPOLI SECULAR!