Sense carril bici!

Tanta participació per veure com s’implantava un carril bici al Passeig Marítim de Calafell i no ha servit de res. La manca d’un projecte clar per part de l’equip de govern i la manca d’acord entre comerciants, veïns i usuaris de la bicicleta ha portat a deixar Calafell sense carril bici.
Obrir un procés de participació en el què cada un dels col·lectius elimina una de les propostes i opcions de carril bici, ha dut a la població de Calafell a no poder gaudir de carril bici aquest estiu. L’acord ha estat el No-acord, és a dir, que s’ha acordat no fer carril bici i continuar com estàvem. Les reticències al canvi han portat a la paràlisi.
La participació ciutadana i la solució definitiva del carril bici ha estat limitada per la creença ferma en la innecessarietat d’un carril bici manifestada per l’actual govern! La solució serà provisional fins que s’afronti la problemàtica de forma decidida. Difícilment solucionarà els problemes de convivència entre vianants i ciclistes en el Passeig. Esperem que no en generi de nous! Aquest estiu ho patirem.

A més, criticaven el cost del carril bici, però es van gastar 130.000 euros en pintar a sobre. Presumien d’haver solucionat el problema amb un cost inferior del què va costar pintar-lo (350.000 euros, segons el govern). Ara, ja poden tornar a pintar damunt, per què el carril bici es resisteix a ser esborrat. I és que ja els vam dir que pintar damunt no era la solució definitiva i que era gastar diners per gastar. 

Aquest estiu tindrem problemes per circular en el passeig, alguns no sabran si creure la senyalització de l’antic carril bici o la de la nova pintura que va fer el govern (CiU-PP) l’estiu passat. Creiem que la Montse López hauria d’anar pensant en reservar uns 130.000 euros més per tornar a pintar… això o bé deixar que acabi de brotar l’antiga pintura i es torni a implantar de nou!