Àbac, el restaurant de l’any

L’Associació Acadèmia Catalana de Gastronomia ha lliurat aquest vespre, al Palau de la Generalitat, els Premis Nacionals de Gastronomia 2011. El premi pel restaurant de l’any ha estat per l’Àbac de Barcelona. El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, acompanyat del director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, Domènec Vila,  i del director general de l’Incavi, Jordi Bort, ha presidit l’acte. Es tracta d’uns guardons anuals, que des de l’any passat tenen el caràcter de Premis Nacionals, que distingeixen cuiners, restaurants, professionals o col·lectius i institucions relacionades amb el món de la gastronomia catalana, que han destacat per la seva tasca i aportació a la cuina. L’Acadèmia assigna qualificacions en la secció de Catalunya de la Guia Repsol.
El conseller Pelegrí, en la seva intervenció, ha subratllat que la cuina catalana es troba en el seu millor moment, un moment de glòria i reconeixement internacional, gràcies a la professionalitat i el compromís dels cuiners catalans i de la seva especial forma d’entendre la cuina i la vida en general. En aquest sentit, ha afirmat que “el segle XXI serà recordat com el nou segle d’or de la nostra gastronomia””, que “el nostre lideratge, el nostre talent i la nostra creativitat no són fruit de la casualitat”, i ha fet un reconeixement de la feina de pagesos, ramaders i transformadors. “Tot aquest potencial no el podem deixar perdre ni desaprofitar. Perquè més enllà del plaer, de la salut i de saciar una necessitat bàsica, la cuina també és un model a seguir i un estímul per a la nostra economia. És per això que és el millor moment per defensar-la, promoure-la i potenciar associacions com la vostra, que la posen en valor”, ha afegit el conseller.
 .
Els premis han estat els següents:
Primer premi. Restaurant de l’Any: Àbac.
Segon premi. Cuiner Jove: Marc Gascons.
Tercer premi. Professional de l’Any: Pau Arenós.
Quart premi. Esdeveniment gastronòmic: Restaurants contra la fam.
Cinquè premi. Premi Especial de l’Acadèmia: Fundació Alícia.