#novullpagar [El3devuit]

Sempre he estat a favor del sistema de peatges. Em sembla un sistema just i equitatiu: només paga qui utilitza el servei i és la millor manera de finançar el gran cost que suposa la construcció i el manteniment de les autopistes.
Dit això. Trobo plenament justificat que alguns catalans no vulguin pagar a  les autopistes. Jo mateix, sense anar més lluny, no pagaré avui a l’autopista quan hi passi. El motiu, però, no serà per anar en contra del sistema de peatges ni per anar en contra d’Abertis (que gestiona raonablement bé les carreters catalanes).

No pagaré perquè trobo injust que amb els diners dels catalans es pagui la construcció d’un sistema gratuït de carreteres a la resta d’Espanya. I no pagaré perquè trobo grotesc que no es doni un via alternativa (i mínimament de qualitat) a aquells catalans que no volen utilitzar les carreteres de pagament.

Entendré que la Generalitat em multi. Això sí: el govern de Mas té l’obligació de resoldre aquesta aberració. De fet, en breu sembla ser que tindrà una primera oportunitat. El diari CincoDías va publicar aquesta setmana que el govern espanyol (entre les múltiples mesures per reduir el dèficit públic) aprovarà la implantació de peatges tous en totes les autovies gratuïtes. Esperem que CiU doni suport a la proposta amb la condició irrenunciable que la mesura es tradueixi en una rebaixa del preu abusiu dels peatges catalans.

Mentre aquesta situació continuï igual jo #novullpagar.

Article publicat a El3devuit