ELS LECTORS QUE SI ESTIMEN ELS LLIBRES -168- JUAN BAUTISTA DURÁN

LAS TRES PIPAS DE FRANCISCO VALDÉS  de Juan Bautista Durán
En aquesta novetat editorial de The Ramblas Project, l’escriptor Juan Bautista Durán ens ofereix el retrobament entre la literatura i l’art de fumar. El protagonista, un jove del nord, arriba a un Madrid intemporal on el tabac està prohibit. Aviat descobreix el “Club de Francisco Valdés”, un local clandestí al que acudeixen persones d’allò més disperses, des d’uns cridaners comtes a René Magritte, Ernest Hemingway o Greta Garbo, tots amb la intenció d’assabori un bon havà o la pipa.

A partir d’aquesta circumstància, els nous personatges que aniran apareixent i les peripècies del protagonista atraparan al lector fins trobar-se en un altre escenari, on les tornes s’han tornat i no obstant això romanen sorprenentment lligades al club. 


L’AUTOR
Juan Bautista Durán, nascut a Barcelona, manté un vincle important a Igualada on va estudiar. És defineix literàriament com a “contista”. S’estrena amb la narrativa amb aquesta novetat editorial. Pel que fa el relat de contes, ha publicat en diverses revistes i també a la premsa diària, com és el cas de La Vanguardia. Com a escriptor s’ha format a Madrid. Una de les seves activitats professional, ha estat com a secretari de l’escriptor i acadèmic de la Llengua Espanyola, Alvaro Pombo, poeta, novelista, polític i també activista. Recordem que Pombo va guanyar el Premi Planeta l’any 2006, i més recentment ha estat guardonat amb el Premi Nadal amb l’obra titulada: “El temblor del héroe”. 

ENTREVISTA VOLS LLEGIR?
El proper dilluns 14 de maig el programa de ràdio VOLS LLEGIR? entrevistarà a l’autor d’aquesta novetat editorial, Juan Bautista Durán, amb la col.laboració de la llibretera igualadina, Isabel Casas

Article/post 655 – Vols llegir? – Ràdio Nova