17a Fira del Vi de Falset

Música, art, literatura, tastos de vi i oli, jocs i visites teatralitzades al celler de Falset Marçà Falset, 3 de maig de 2012

La Cooperativa Falset Marçà ha programat més d’una vintena d’actes culturals per commemorar el seu centenari amb motiu de la 17a Fira del Vi de Falset. El celler obrirà les portes a tots els visitants del certamen perquè gaudeixin de l’arquitectura de l’edifici cooperatiu obra de Cèsar Martinell i puguin participar a l’ampli ventall d’activitats programades entre dissabte i diumenge.

En aquesta edició assenyalada, destaca l’exposició de Les bótes dels 100 anys, intervencions artístiques sobre bótes de vi de 225 litres que han realitzat reconeguts artistes del territori compromisos amb la Cooperativa i la celebració del centenari. Els visitants podran veure les 19 obres exposades a la sala de bótes. Amb motiu de la Fira del Vi, s’ha instal·lat una bóta més perquè tots els visitants hi puguin escriure a sobre el seu missatge per felicitar els 100 anys.

També hi hauran exposades al celler Les dogues dels 100 anys, que es van presentar sota el paraigües de Tarragona 2012. Capital de la Cultura Catalana, i que seran subhastades el proper diumenge al celler. Els fons que es recullin es destinaran a diferents entitats socials del Priorat. Maridatge negre de vi i literatura Com cada any, el vi Ètim Grenache de la Cooperativa Falset Marçà serà el protagonista dels maridatges amb literatura negre. L’obra que es presentarà enguany és Clio: Musa i assassina i compta amb un gran planter d’escriptors: Maria Carme Roca, Xulio Ricardo Trigo, Silvestre Hernández, Pere Perellón, Teresa Bertran, Andreu Carranza, Jordi Peñarroja, Toni Orensanz, Miquel Esteve i Vicent Sant. Cada relat va acompanyat d’una il·lustració de l’artista Pau Ferrando. Els compil·ladors són Jordi Pijoan-López i Fede Cortés. L’edició és de March Editor, dins de l’òrbita de Serret Llibres, i amb la col·laboració del Centre Quim Soler, la literatura i el vi.

http://blog.etim.cat
www.facebook.com/etimonline
www.twitter.com/etimonline