Mascarell inaugura la Fira del Vi de Falset

El conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Ferran Mascarell, serà l’encarregat d’inaugurar aquest dissabte al matí la Fira del Vi de Falset. Durant el cap de setmana, seran una cinquantena els cellers que, en els seus stands, oferiran degustacions dels seus vins al carrer Miquel Barceló de Falset. La degustació popular al carrer tindrà lloc el dissabte i el diumenge, mentre que el tradicional tast dels professionals s’ha previst dilluns al matí. La inauguració oficial de la Fira del Vi es farà el dissabte, a les 11.30 hores, a la sala d’actes de l’Ajuntament de Falset. La presència del conseller de Cultura de la Generalitat, Ferran Mascarell, segons l’organització de la Fira, “pren enguany major sentit en haver-hi previstos nombrosos actes que tenen com a protagonistes la cultura del vi”. Just després de la inauguració, la cinquantena de cellers presents a la Fira obriran els seus estands i ja serà possible la compra de tiquets i la degustació de vins. Els cellers que ofereixen els seus vins a la Fira són gairebé a parts iguals de les dues denominacions d’origen vitivinícoles de la comarca: Denominació d’Origen Qualificada (DOQ) Priorat i Denominació d’Origen (DO) Montsant. El tast de vins al carrer és, indiscutiblement, l’acte que, des de fa disset anys, atreu un major número de visitants. En paraules de l’alcalde de Falset, Jesús Torralba, “la Fira s’ha acabat convertint en la gran festa de tota la comarca del Priorat i en un dels seus millors aparadors”. Més enllà dels tastos populars de Falset, el cap de setmana es presenta ple de tastos i activitats de tota manera, tant a Falset com en d’altres municipis de la comarca. Hi ha oorganitzats actes de caire cultural, exposicions, presentacions de llibres, actuacions musicals, tastos preservats exclusivament a professionals, concursos de cuina i d’altres activitats que, en tots els casos, tenen com a eixos el vi i i la cultura del vi.