IGUALADA HC 5 – ALCOI 3. QÜESTIÓ DE CARÀCTER-2

CONTINUACIÓ

El partit ha arrencat amb un Igualada potent, ben posicionat i amb fluidesa en atac. Tot i que al davant s’hi han trobat un rombe “a la italiana”, en aquesta ocasió els arlequinats han sabut trobar l’escletxa per fer-lo miques ben aviat. Ha estat en una jugada nascuda d’una contra 2X1 del rival que Roger Fernàndez ha salvat, i en la transició Navarro ha obert la llauna amb un remat a mitja alçada. Amb l’1 a 0 (minut 5) l’IHC ha millorat encara més les seves arribades i , amb un bon joc posicional i una ràpida circulació de bola, ha disposat de fins a 5 oportunitats clares de marcar: Formatjé amb un remat al pal baix, Navarro en un revers que el porter atura amb el cas, altre cop el Màgic en una entrada des del darrere, Baliu amb un remat interior que Navedo atura miraculosament amb el colze, en Ferran buscant l’angle aixecant la bola en una sortida per darrera de la porteria…

L’Alcoi també disposava d’alguna oportunitat, bàsicament en contres-i-continuació, aturades per un gran Roger. Fins que Lòpez ha aconseguit l’empat en una jugada individual aprofitant una certa baixada de tensió defensiva. L’1 a 0 havia durat 9 minuts en el marcador. L’1 a 1 arribaria ja fins al descans, tot i que l’IHC ha enviat dues boles al pal (Dani i Pelicano)  i que l’Alcoi ha disposat d’una FD per blava a Rocasalbas (Baieli ha enviat la bola al ferro) i de la conseqüent superioritat… cap d’aquestes jugades s’ha traduit en el resultat.

25 MINUTS DE GRANS GOLS I … ALGUNS DIFÍCILS DE VEURE

Només començar la segona part en Dani ha demostrat que havia afinat una mica més la punteria. Res. Mil.límetres. Però suficient. De fet ha tornat a enviar una bola al pal, però en aquest cas ha estat un obús que ha tocat ferro de l’escaire per dins i ha sortit a una velocitat endimoniada. De fet, encara més artístic que el gol, ha estat la jugada que l’ha provocat. Amb una recuperació del mateix dani, una combinació ràpida amb Formatjé que li torna des de la banda, de primera i d’esquena, finta del 9 igualadí amb el cos per fer-se espai i míssil a l’escaire. El primer dels grans gols.

En aquesta ocasió el 2 a 1 ha durat menys que l’anterior aventatge. Aquest cop han estat 4 minuts. Saez ha marcat en una jugada des de la lateral de l’àrea amb un mal tancament defensiu, un doble rebot i una bola que ha acabat entrant plorant. Els d’Ivan Sanz, però, no han perdut el cap i han seguit perseguint el gol. L’han buscat amb una assistència màgica del Marc, picada per sobre de dos estics i rematada tal com venia per Formatjé. Navedo ha respost a una jugada genial amb una aturada de nivell. No ha pogut fer el mateix amb un remat de Rocasalbas al primer pal que ha acabat treient de dins amb un cop de mà. Maria Teresa Martínez, ben situada, ha donat el gol tot i les protestes dels visitants.

En aquesta ocasió l’aventatge encara ha durat menys que els anteriors. No havia passat ni un minut quan Perez, després d’un penal no marcat sobre en Rocky, ha aprofitat un rebot alçat de la tanca a un remat exterior per guanyar el rebot ofensiu i aixecar la bola per sobre del porter igualadí. Altre cop el 3 a 3 i amb les faltes d’equip amenaçant el resultat.

Tot quedava pendent de la jugada que decidís el partit. I, com no podia ser d’una altra manera, havia d’aparèixer el “profeta dels moments difícils“. Ton Baliu li ha llegit el pensament a la defensa visitant quan iniciava jugada d’atac, s’ha anticipat a un passi de banda a banda. A partir d’aquí ha aturat el temps.  El Ton ha accelerat com si portés una barreja de Fòrmula-1 i moto GP a les cames, ha arribat davant del porter en micronèssimes de segon , i amb la mateixa velocitat ha col.locat amb determinació la bola al segon pal. Sense cap possibilitat pel porter. Quan ha volgut reaccionar el pavelló ja celebrava el gol.

El 4 a 3 obria la porta a la victòria però calia tancar-la per evitar sorpreses (els dos equips han jugat els últims minuts amb 9 faltes d’equip). No s’ha aconseguit amb un remat al ferro de Navarro en un servei de falta de murris de la societat Ton-Màgic, ni amb un escaire a una sola mà de Rocasalbas, ni amb un remat a boca de gol del Ferran que s’ha estabellat a la base del pal… Tampoc, per sort, en un penal inexistent assenyalat pels àrbitres que Baieli ha enviat al travesser… I finalment, ja en l’últim minut de partit, Rocasalbas ha habilitat navarro que ha batut Navedo amb un remat de dins de l’àrea ajustat pal. Un altre dels grans gols. 5 a 3 final, 3 punts més, 34 en el global… i aquest divendres ens espera el Blanes a la Selva.

IGUALADA HC 5 (1/4) R.Fernàndez, Navarro (2), Ton Baliu (1), Edu i Formatjé, equip inicial. Dani (1), Rocasalbas (1), Pelicano. Larios i Vera.

ALCOI 3 (1/3) Navedo, Cañellas, Baielli, Perez (1), Saez (1), equip inicial. Lopez (1), Martinez. Candanedo, Aceituno.

GOLS: 1-0 Navarro (m 5.28), 1-1 Lopez (m 14.16). SEGONA PART. 2-1 Dani (m 2.10), 2-2 Saez (m 6.20), 3-2 Rocasalbas (m 17.20), 3-3 Perez (m 16.20), 4-3 Ton Baliu (m 18.55), 5-3 Navarro (m 24.09)

INCIDÈNCIES: Abans de començar el partit s’ha guardat un minut de silenci en memòria d’Emilia Berenguer, mare de l’ex-president de l’IHC Josep Maria Oller, que ha seguit el partit des de la grada. Al pavelló s’hi han aplegat 300 espectadors, entre ells els ex-porters de l’IHC, Albert Dalmau, ara al Calafell, i LLuís Tomàs, actualment al Lleida Llista.

Els àrbitres Veiga i Martínez, han ponderat de manera diferent algunes jugades dins de les àrees, han errat clarament en el penal favorable a l’Alcoi i en canvi han sabut veure el que ha fet Rocasalbas i que el porter visitant ha tret ràpidament amb una gran habilitat.