Priorats i caves encapçalen les preferències de Neal Martin

6 priorat, tres caves i un Costers del Segre ocupen les deu primeres places de la llista Parker de Catalunya i Balears. Amb 97 punts, encapçalen la llista 2 Priorat: Clos Martinet del 2009 i Clos Mogador del 2001. Priorats i caves destaquen a les preferències del nou tastador a Espanya: Neal Martin. Dos caves de Gramona i un de Recaredo estan entre els 10 primers (això que hi hagi 3 caves entre els 10 primers mai havia passat). El llistat, que analitza i puntua 680 vins i caves del país (incloent-hi alguns vins  mallorquins), considera que 28 vins de la DOQ Priorat mereixen estar entre els millors 40 negres del país. D’entre els vins amb una puntuació superior a 92 punts n’hi ha 50 d’un total de 74 que pertanyen a la DOQ Priorat. De tots els vins negres amb més de 90 punts, 66 vins d’entre un total de 105 són de la DOQ Priorat. La DOQ Priorat ha estat la primera DO en fer una valoració, que ha estat positiva “en el context del reconeixement que han assolit els Priorat en els darrers anys arreu del món”. Per al Priorat aquests bons resultats representen “un nou estímul per a cellers i viticultors per seguir mantenint els nivells de qualitat i fidelitat al territori a l’hora de conrear i elaborar els seus vins”.