PSC Olesa de Bonesvalls 2012-04-29 01:09:00

Manifest del PSC i convocatòria a la manifestació en motiu del Dia Internacional del Treball.

Com cada any, els sindicats UGT, CCOO convoquen manifestacions arreu de Catalunya en ocasió del Primer de Maig, Dia Internacional del Treball. Els i les socialistes hi serem presents, també com cada any. Aquest Primer de Maig, però, es celebra en unes circumstàncies que ens demanen la màxima mobilització davant la ofensiva del PP i de CiU contra el conjunt dels drets laborals i socials.

La reforma laboral aprovada pel govern del PP, amb el beneplàcit de CiU, ha disparat els acomiadaments i els expedients de regulació d’ocupació. Davant la petició sindical, recolzada per una massiva vaga general, per tal que es retiri la reforma laboral i es reprengui el diàleg social, PP i CiU no només no escolten, sinó que aprofitant uns lamentables i condemnables incidents responen amb anuncis de retallades dels drets civils (reunió, vaga, manifestació). La mal anomenada austeritat de la dreta, consistent en tot tipus de retallades socials que descarreguen el cost de la crisi sobre les espatlles de la immensa majoria, ens està conduïnt a una nova recessió i a aprofundir en el patiment de la gent. Ens trobem ja a la tercera gran onada de retallades en sanitat, educació, serveis socials, transport públic, recerca…. L’atur es dispara mentre el govern del PP retalla 1.500 milions d’euros en polítiques de foment de l’ocupació.
Els socialistes catalans plantegem un gran Pacte Social per a una sortida diferent a la crisi, preservant la cohesió social i amb criteris de justícia i solidaritat. Posem damunt la taula propostes alternatives que configuren el nostre model de progrés col•lectiu. Volem un país amb un sistema econòmic més eficient i just, fonamentat en l’Estat de Benestar, amb un mercat de treball estable, amb un model productiu que ens permeti construir una empresa innovadora, que produeixi de manera sostenible, que competeixi amb valor afegit i no amb salaris baixos. Per tot això i molt més, cal una gran mobilització social i política que inverteixi la tendència actual.
Des de la Comissió Executiva del Partit fem una crida a tota la militància socialista a participar a les mobilitzacions convocades pels sindicats majoritaris arreu del país pel proper 1er de Maig.
La manifestació començarà a les 11’30h, és per això que us proposem trobar-nos a les 11h a Passeig de Gràcia amb Ronda Sant Pere (a la porta del Corte Inglés).
Així mateix, us adjuntem el manifest del Partit amb motiu del primer de maig.

Fitxers adjunts: