L’Arboç 1 – Vendrell 2: ens possem líders!

Diumenge 29 d’abril de 2012
L’Arboç 1 – El Vendrell 2
(1-1, 0-0, 0-1, 0-0)

Gran espectacle el que hem viscut aquest matí al Camp de Futbol de l’Arboç on els dos millors equips de la competició s’enfrontaven en un partit determinant per la lluita pel campionat. Un partit molt igualat i competit, amb pocs gols però molta emoció i oportunitats, on els jugadors d’un i un altre equip ho han donant tot coneixedors com eren de la importància del resultat, i on, finalment, ens hem emportat una victòria importantíssima que a més de merescuda és tot un premi a l’esforç i l’evolució del nostre equip durant els darrers mesos.
 
El partit ha tingut tota l’essència del futbol base, en tant que era molt emocionant veure com tots els nens vivien el partit i s’hi esforçaven per guanyar-lo però amb esportivitat i respecte pel rival. Els nostres arribaven a la cita d’avui molt conscienciats de la seva transcendència, i coneixedors de la dificultat que implicaria ser capaços de guanyar a l’Arboç a casa seva. Si es volia treure un bon resultat, caldria treballar molt, estar molt pendent de tots els detalls i jugades, limitar al màxim les opcions del rival, intentar dominar el joc durant el màxim de temps possible i aprofitar totes les oportunitats que se’ns presentessin.
 
Amb aquest plantejament s’ha donat l’inici del partit, uns començaments igualtats però amb alguna oportunitat més per part dels locals. De fet, als pocs minuts ens han marcat el primer gol, en un ràpid contraatac que ens posava les coses molt complicades. Més encara si començàvem perdent el primer quart del partit. Per sort, els nostres han continuant treballant més intensament encara, han començat a generar joc i oportunitats i justament en l’últim minut d’aquest primer quart hem marcat el gol de l’empat a la sortida d’un córner. Un gol que ens permetia enfrontar la resta de partit en igualtat d’oportunitats però amb la perspectiva de que estàvem en disposició de poder guanyar l’encontre.
El segon quart ha estat tan igualat com el primer, tot i que amb més domini dels nostres, que ja no han deixat de controlar el joc en tot el partit. Tot i la perillositat dels rivals quan atacaven, l’equip ha defensat amb molta concentració i intensitat, sense donar cap pilota per perduda, lluitant-les totes i reduint al màxim les opcions dels arbocencs. Al mateix temps, nosaltres disposàvem cada vegada de més oportunitats, trepitjàvem més l’àrea rival, i gaudíem d’alguna ocasió clara que no hem pogut materialitzar. I amb empat a zero hem tancat el segon quart.
 
Amb tot encara per decidir hem iniciat la tercera part. De nou, concentració i intensitat, esforç i convenciment en les pròpies capacitats, ganes de guanyar i de sortir del camp amb un bon resultat. I així, a base d’insistència, hem obtingut el premi en forma d’un gol que ens col·locava pel davant en el marcador, que ens donava la victòria en el tercer quart i que ens garantia, com a mínim, l’empat final.
I en arribar l’últim quart els nens han continuant jugant molt bé i amb molta seriositat, generant ocasions i defensant amb molta concentració. Tots, del primer a l’últim, han donat el millor de sí mateixos, comportant-se com un autèntic equip. El domini ha tornat a caure de la nostra banda, però tot i que hem disposat de tres o quatre claríssimes oportunitats no hem pogut marcar. Però ells tampoc, amb la qual cosa l’últim quart es tancava amb un 0 a 0 que situava el resultat final en 2 a 1 al nostre favor i, en conseqüència, la victòria global del partit. I calia veure l’alegria dels nens quan l’àrbitre ha xiulat el final, coneixedors de la importància d’haver guanyat al nostre rival directe, la qual cosa ens situa al capdavant de la classificació amb tres punts d’avantatge, tot i que ells encara han de jugar un partit la propera setmana que els pot donar el campionat per la diferència de gols al seu favor.
 
En qualsevol cas, passi el que passi diumenge vinent, els nens hauran fet una grandíssima segona fase del campionat, lluitant fins al final, acabant amb els mateixos punts que els campions, convertint-se en un dels millors equips del campionat, i fent-nos disfrutar jornada rere jornada amb el seu joc, les seves ganes i la il·lusió dipositada en cada partit. Per això, encara que al final quedin segons, per als qui els hem estat seguint cada setmana durant els entrenaments i els partits, són uns autèntics campions que ens han fet passar grans estones.
I la setmana vinent, el desenllaç final.