ELS LECTORS QUE SI ESTIMEN ELS LLIBRES -166- M. DOLORS MILLAT

QUIRAT I MIG de M. Dolors Millat
Primera novel.la de la debutant, Maria Dolors Quirat. A les seves pàgines proposa temes com la culpa i la por a enfrontar-se al passat, en una recerca interior que passa per uns viatges a un altre món en què s’ensuma la influència de l’Alíca de Lewis Carroll. Una novel.la plena de picades d’ull al lector que l’hagi triat per a les seves lectures personals. 

Llibre publicat per l’editorial Edicions de 1984, el volum inclòs dins de la col.lecció “Mirmanda”, disposa d’un  total de 350 pàgines enquadernades amb rústica. 

ARGUMENT
l’Alícia és una dona madura que treballa de controladora aèria, casada amb un metge i amb dos fills, comença a desaparèixer de manera intermitent. No dóna explicacions a ningú ni deixa cap rastre d’on va. El seu marit, completament desorientat i preocupat, intenta parlar-li, veure si està malalta, desentrellar tant de misteri. Ella li demana confiança, que la respecti en aquesta mena de reclusió voluntària, cosa que ell intenta fer plenament. Però arriba un moment en què la situació es fa insostenible. Què li passat? I, sobretot amb qui es troba? Els dubtes van teixint un mur entre la parella. 

L’AUTORA
Maria Dolors Millat Llussà, nascuda al municipi lleidatà de Sort, l’any 1953, és llicenciada en Història Antiga a la Universitat de Barcelona. L’any 1987 es trasllada a viure a Mont-real (Canadà) on descobreix el món dels tallers i les escoles d’escriptura creativa. El  1995 és una de les fundadores de l’Aula de Lletres, la primera escola d’escriptura de Catalunya. A partir del 1998, i durant quatre anys, és cap d’estudis de l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès. El 2003 rep l’encàrrec de fundar i dirigir la Escuela de Escritores Alonso Quijano a la Manxa. Fa més de quinze anys que es dedica a l’ensenyament de les tècniques literàries. Autora de diversos llibres sobre escriptura literària,  el 2007 es trasllada a viure al Pallars, des d’on compagina la docència amb l’escriptura. En aquest temps, ha publicat dos poemaris. QUIRAT I MIG és la seva primera novel.la. 

ENTREVISTA AL VOLS LLEGIR?
Properament el programa literari de Ràdio Nova, VOLS LLEGIR?, entrevistarà a Maria Dolors Millat amb motiu de la publicació d’aquest el seu primer llibre. 

Article/post 649 – J.M. Solé – Vols llegir? – Ràdio Nova