Farts de pagar peatges

El dia 1 de maig ens concentrarem al peatge de Martorell per fer una demostració massiva del rebuig al pagament de peatges, dins la campanya #novullpagar.
Seguirem l’exemple dels ciutadans que, de manera creixent, es neguen a pagar.
Comptarem amb la presència de la diputada Anna Simó, portaveu del grup parlamentari d’ERC a la cambra catalana.

L’acció consisteix en aturar-se al peatge, manifestar “no vull pagar” i esperar a que l’operari de l’empresa anoti la matrícula. Cal no arrancar fins que el semàfor es posi verd. Tampoc cal mostrar cap document d’identitat al personal d’autopistes, no són autoritat competent. Aquest protocol, fa pràcticament impossible que el conductor rebi cap multa, ja que no hi ha infracció. En cas de tracte abusiu, podeu trucar als Mossos mitjançant el 112.

Per anar plegats a la barrera de Martorell, quedem a les 11 a l’avinguda Colomer de Gelida, per anar a afegir-nos a la concentració de Sant Sadurní. A les 11.30 hores a la plaça Manel Raventós de Sant Sadurní d’Anoia. Veniu amb estelades.

Gelida va ser pionera a finals dels 90 en el moviment que denuncià la discriminació que pateix Catalunya en concepte de peatges. El desaparegut Jordi Carrillo va ser el líder de la Declaració de Gelida, que va culminar en el grup de treball de peatges del Parlament de Catalunya. En aquell moment, es va crear un fons de rescat que havia de retornar les concessions a l’estat, però el fons mai es va nodrir amb els recursos necessaris. Quinze anys després, els catalans ja estan farts de pagar.