La visita guiada al Castell de Subirats incorpora l’accés a la zona militar

Cabres a les noves escales de la torre del Castell de Subirats

Les visites guiades al Castell de Subirats incorporen al seu recorregut l’accés a la torre mestra i a les construccions restaurades de la zona militar del castell, un camí que arriba fins a l’antiga muralla de llevant. La Parròquia de Sant Pere de Subirats, propietària del castell, i l’Associació Cultural Castell de Subirats han incorporat unes escales i una barana de seguretat per accedir a les darreres construccions restaurades del monument, les quals fins ara no eren visitables. Ja des del tradicional Aplec del Pa i l’Empenta que se celebra l’1 de maig, les visites guiades que promociona el Patronat de Turisme de Subirats veuran ampliat el seu recorregut a aquest espai. Aquest accés encara permetrà un millor apropament a les cabres que recentment habiten al conjunt emmurallat i que són un espectacle addicional pels turistes que van a visitar el Castell de Subirats. Consisteix en veure en acció un ramat de cabres que mengen les herbes a tocar de les pedres de la fortificació per tal de mantenir net de vegetació tot el recinte del castell. Hi ha sempre una densitat d’animals estable perquè l’herba es pugui regenerar i per tant no cal subministrar aliments complementaris. Sens dubte és una de les imatges que més agraden de contemplar pels més petits en realitzar la visita guiada.

Portal d'entrada al Castell de Subirats - Santuari de la Font Santa

Cal recordar que el Castell de Subirats – Santuari de la Mare de Déu de la Font Santa ofereix una visita guiada diària de 90 minuts que es pot realitzar de dilluns a dissabte amb inici a les 11 hores prèvia reserva a l’Oficina de Turisme de Subirats. També es poden fer visites de grup en altres horaris a determinar prèviament. El Patronat de Turisme de Subirats dóna suport a l’itinerari ideat pel Mossèn Josep Raventós, per tal de donar a conèixer els aspectes culturals i espirituals del primer castell documentat del Penedès, l’any 917. Un indret de gran bellesa exterior i punt de vista panoràmic privilegiat, del qual es desconeixia en bona part el seu interior testimoni d’una rica història. Cal remarcar que Mossèn Josep Raventós és el 103è Rector de Sant Pere de Subirats i impulsor de les obres de restauració del Castell i del Santuari des de l’any 1971. La visita és plena d’autenticitat i de coneixement de l’indret, així com dels seus pobladors al llarg de la història. El recorregut inclou la “Sala del Mil.liari”, espai on s’exposa una pedra mil.liària de la Via Augusta amb gairebé 2.000 anys d’antiguitat que va ser reconvertida en sarcòfag, i el Museu del Castell de Subirats amb peces documentals de gran valor. Us podeu inscriure per fer la visita guiada al Castell de Subirats – Santuari de la Font Santa:

Event registration for Visita el Castell de Subirats – Santuari de la Font Santa powered by Eventbrite