Julià Padró Manent, supervivent del Titànic, no era olerdolenc

Notícia d’interès publicada avui, 26 d’abril, al setmanari El Cargol:
Julià Padró Manent, supervivent del Titànic, no era olerdolenc

El supervivent del vaixell Titànic, Julià Padró Manent, era procedent de Lliçà d’Amunt i no d’Olèrdola, tal com han afirmat erròniament alguns mitjans de comunicació nacionals com comarcals.

L’historiador Daniel Sancho, col·laborador d’aquest setmanari, va localitzar diferents articles sobre la procedència lliçanenca de Padró. Segons el periòdic El 9 Nou de Granollers, Padró era nascut a la masia de Can Tiret de Lliçà d’Amunt i la seva neboda política, Laia Duran, de 96 anys, recorda que quan retornava a Lliçà: “Del Titanic no en volia parlar mai”. La Vanguardia, en un article publicat el 14 d’abril de 1998, citava la procedència correcta del Julià Padró, de Lliçà d’Amunt, i publicava uns fragments de la seva experiència a bord del Titànic que havia relatat al periòdic “La Discusión” quinze dies després d’haver ocorregut la tragèdia. Sancho ha pogut comprovar en el registre civil d’Olèrdola que Julià Padró no hi és inscrit el seu naixement.