IGD CULTURAL: TEATRE+CASTELLERS+CINEMA+CASTELLS+LLIBRES


La Primavera de l’Aurora porta espectacles d’èxit, actors coneguts… i un pastís.

  1. La guerra d’A. Soler
  2. Dinou Equilibristes són algunes de les propostes de la nova programació del Teatre de l’Aurora.

  1. El mes de maig se celebra els 15 anys del Teatre de l’Aurora amb diverses activitats per a tothom.

El Teatre de l’Aurora inicia aquest cap de setmana una nova programació, la de Primavera, marcada per la celebració dels 15 anys del teatre com a espai independent de cultura, amb programació estable de teatre professional. Al costat d’aquesta efemèride, la programació del Teatre de l’Aurora ofereix, fins al mes de juliol i com és habitual, una sèrie de propostes de prestigi i qualitat, amb espectacles d’èxit a nivell nacional, amb presència d’actors coneguts pel públic. Sobre la nova programació, el director del Teatre de l’Aurora, Òscar Balcells, ha destacat que


“celebrem els 15 anys del teatre amb una programació amb una forta presència d’artistes i companyies locals i amb espectacles dirigits, amb especial atenció, a joves… i no tan joves”.

La programació: espectacle per espectacle.

􀃆

Teatre per a joves

Tot i que s’adrecen al públic adult en general, el Teatre de l’Aurora obre la Temporada de Primavera amb dues propostes que poden ser d’especial interès per al públic juvenil. Aquest cap de setmana (27, 28 i 29 d’abril),

Microcosmos Teatre Virginia Fochs presenten La guerra d’A. Soler, una obra fascinant sobre les tensions entre una professora i els seus alumnes i les problemàtiques situacions que es viuen dins les parets d’un institut. La sala Les Goles del Teatre de l’Aurora es transforma, expressament per a l’ocasió, en una aula d’institut per presentar, per primera vegada a Catalunya, un muntatge que té un èxit espectacular a Europa. En aquesta mateixa línia, el 11, 12 i 13 de maig, la companyia La Planeta presentarà al Teatre de l’Aurora Dinou, una obra sobre els somnis, reptes i problemes que viuen amb els seus familiars, parelles i amics, els joves en el seu pas al món dels adults. Dinou, que va ser estrenada al prestigiós festival Temporada Alta és interpretada, entre d’altres, per Albert Carbó, que podem veure cada migdia a la sèrie de TV3 La Riera, i Nil Cardoner, que va protagonitzar la sèrie televisiva Polseres vermelles, d’Albert Espinosa.

􀃆

Els millors contistes del país.

Per tercer any consecutiu, el Teatre de l’Aurora ofereix una vetllada amb els millors narradors de contes per adults del país, emmarcada dins el

Festival En veu Alta (EVA). Hi participen Mònica Torra, Joan Boer, Albert Estengre, Carles Alcoy, Nona Humbert, Xavi Basté i Jordina Biosca.

􀃆

15 anys del Teatre de l’Aurora.

Amb la sessió de contes per adults del

Festival En Veu Alta (EVA), s’obre un llarg cap de setmana (del 17 al 20 de maig), de celebració dels 15 anys del Teatre de l’Aurora. Els artistes, les entitats i, especialment, els espectadors, seran els protagonistes dels actes programats per celebrar l’aniversari de la inauguració d’aquesta espai independent de cultura a Igualada. El programa d’actes de celebració dels 15 anys del teatre inclou una taula rodona, una jornada de portes obertes, una cercavila, una mostra d’espectacles, una fira d’entitats i un fi de festa amb xocolatada.

􀃆

Torna Equilibristes, amb els Farrés Brothers i els Amants de Lulú.

En aquesta Programació de Primavera, el Teatre de l’Aurora recupera un dels grans èxits de l’any passat:

Equilibristes, el primer espectacle per adults de Farrés Brothers i cia., companyia igualadina que amb nou anys de camí ja s’han fet un lloc en el sector del públic familiar amb espectacles com El rei de casa, OVNI La maleta de l’Agustí i reconeixements tan prestigiosos com el Premi Butaca. Els acompanyen a l’escenari la formació musical Amants de Lulú, també d’Igualada. El quartet d’arrel catalana beu de la tradició gitana i jueva i fusiona elements del jazz, la música clàssica i el folk. Una extraordinària proposta on es fusionen teatre i música de qualitat.

􀃆

El millor teatre amateur de l’Anoia, a l’Aurora.

Finalment, el millor teatre d’aficionats de la comarca protagonitzarà la cloenda de la Programació de Primavera del Teatre de l’Aurora. Les companyies

Grup de Teatre Ballestea de PieraGrup de Teatre Montbui Grup de Teatre Quadrat Màgic d’Igualada, presentaran els seus espectacles dins el Cicle de Teatre Amateur de l’Anoia, que es durà a terme el mes de juny.

􀃆

Espectacle en abonament

El Teatre de l’Aurora, amb la col·laboració de l’Institut Municipal de Cultura (IMC) d’Igualada, ofereix l’espectacle

Dinou (11, 12 i 13 de maig), en abonament. Aquests espectacles, i d’altres seleccionats de la programació del Teatre Municipal l’Ateneu, integren l’oferta “4 obres per 44 €” que es pot formalitzar a les taquilles de l’Ateneu o bé al telèfon 629 37 62 61.

Les Golfes del l’Aurora es transformen en una aula d’institut amb La guerra d’A. Soler.

  1. L’obra projecta la guerra entre una professora i els seus alumnes i altres conflictes que es viuen als instituts.

  1. La guerra d’A. Soler
  2. l’obra més representada a Alemanya, ara per primera vegada a Catalunya.

Aquest cap de setmana, la sala Les Golfes del Teatre de l’Aurora es transforma en una aula d’institut. En lloc de les habituals cadires vermelles del teatre independent iguladí, els espectadors seuran en els típics pupitres dels estudiants. Aquesta és la posada en escena, allunyada dels convencionalismes, de


La guerra d’A. Soler, a càrrec de Microcosmos Teatre Virginia Fochs, una fascinant obra que projecta, com el títol indica, la “guerra” entre una professora i els seus alumnes, i altres situacions problemàtiques que es viuen dins les parets d’un institut, com el mobbing entre els alumnes i entre els professors, la violència entre els joves o la pressió que exerceixen els pares sobre el professorat, entre d’altres conflictes.

Júlia Mora

, actriu de la companyia Microcosmos Teatre, que interpreta el paper de la professora, explica que “els espectadors, un cop asseguts als seus pupitres, començaran a descobrir, poc a poc, que a l’aula hi ha un problema, hi ha una tensió molt forta entre la professora i els alumnes. Arran d’una desgràcia, que és que un alumne s’ha suïcidat, els seus companys decideixen plantar una guerra -una guerra de silenci-, a la professora, a qui culpen de la tragèdia. Els companys s’erigeixen en un mur, infranquejable, de silenci i d’incomprensió. A partir d’aquí es va desenvolupant una situació cada cop més grotesca i tràgica”.

Tot i que l’obra és oberta al públic adult en general, per la seva temàtica i format, pot resultar molt atractiva per als joves. Segons

Júlia Mora, “l’obra, artísticament, és tan rodoneta i potent, que agradarà a tothom, però pot ser molt interessant per als joves; és perfecta per a ells, perquè toquem temes que estan vivint, temes forts, que coneixen“. També és adequada “per a tot l’entorn educatiu, com ara professors -perquè saben de què estem parlant- pedagogs, psicòlegs, estudiants universitaris que volen dedicar-se a l’ensenyament, etc., i el públic en general” afegeix l’actriu deMicrocosmos Teatre, tot remarcant que “ens agradaria veure el teatre ple d’adolescents i joves –que habitualment no hi van gens-, i esperem que

corri el boca-orella per Igualada, que es pugui escampar, perquè descobriran una cosa diferent, que els sorprendrà i agradarà

“. Amb La guerra d’A. Soler, la companyia pretén que “els joves s’interessin pel teatre, ja que en aquesta edat hi ha un gran buit”, segons Júlia Mora.

La guerra d’A. Soler

es va estrenar l’any 2000 a Alemanya per ser representada expressament a les aules dels instituts. Des de llavors, s’ha convertit en l’obra més vista a Alemanya –superant Faust, de Goethe-, i un extraordinari fenomen cultural i sociològic al nord d’Europa.

 – 

_____________________________
ELS MOIXIGANGUERS NO PODEN AMB EL QUATRE DE VUIT EN LA DIADA D’ANIVERSARI
Els Moixiganguers d’Igualada actuaren el proppassat diumenge a carrer del Born, en la tradicional actuació d’aniversari que té lloc cada any als voltants de Sant Jordi, que commemora la primera exhibició de la colla que tingué lloc el dia 22 d’abril de 1995.
Els igualadins, que actuaren acompanyats dels Castellers de Sant Cugat i els Sagals d’Osona, no pogueren amb el seu principal objectiu de la jornda, com era el quatre de vuit, si bé confirmaren que el ritme d’assajos és bo, i  que segurament estarem un altre any en la millor temporada de la seva història.
Després dels dos pilars de quatre de salutació, en primera ronda s’optà pel cinc de set. Com era d’esperar,la construcció no deparà cap tipus de dificultat, i era resolta amb autoritat a l’espera del plat fort de la jornada. Fou a la segona ronda quan els igualadins es disposaren a encarar el quatre de vuit o carro gros, un castell que mai s’havia intentat tant aviat en la temporada. En un primer intent, la construcció es demuntà per l’excessiva proximitat que hi havia entre dos pilars de la construcció, quan entrava el pis de quints. En el segon intent, la construcció arribà més lluny, concretament es col.locà acotxador. Tot i això, problemes en pisos baixos aconsellaren desmuntar el castell, i quan els quarts ja es disposaven a sortir, es trencà definitivament l’estructura.
Posteriorment, l’ensurt passà una mica de factura als morats, doncs desmuntaren un intent de tres de set. Tot i això, no defalliren per sortir amb més que dignitat de plaça, i tornaren a provar el tres de set, evidentment resolt sense més dificultats, i finalment seria el torn del quatre de set amb l’agulla, que també era culminat amb destresa tot i les més de dues i mitja d’actuació que ja es portaven a l’esquena. Finalment, i a títol de comiat, un vano de cinc (pilar de cinc amb un espadat de quatre a cada cantó), i a seguir treballant, doncs si bé no s’assoliren els objectius, tot va presagiar que es va pel bon camí, i que més d’hora que tard, els grans registres arribaran.
Els Castellers de Sant Cugat tenien com a màxim objectiu a Igualada també el carro gros o quatre de vuit. L’afrontaren ja en primera ronda, però en dues ocasions l’hagueren de desmuntar doncs la canalla mostrà indecisió en el moment de la carregada. Tot i això, executaren posteriorment una torre o dos de set prou reeixida, el cinc de set i el quatre de set, acomiadant-se amb un pilar de cinc.
Pel que fa als vigatans dels Sagals d’Osona, realitzaren una meritòria actuació sense cap mena de contratemps. Descarregaren amb aparent facilitat el tres de set amb l’agulla, el tres de set aixecat per sota i el quatre de set, tot realitzant dos espadats de quatre simultanis de comiat.
Imatge en línia 4
 – 

_____________________________
Divendres 27 al Museu Comarcal 
Divendres 27/04/12 a les 8 del vespre, a L’Auditori del Museu de la Pell d’Igualada, projectarem la pel.lícula-documental “ELS OBLIDATS DELS OBLIDATS, la història de milers de malalts mentals i un boig” de Carles Caparrós.
Segurament recordeu l’estrena als cinemes a Barcelona i altres ciutats del nostre país i d’Espanya a principis de novembre/11, i de la campanya de promoció i sensibilització que, apadrinada per en Tortell Poltrona i Pallassos Sense Fronteres, vàrem dur a terme a la Rambla de Catalunya de Barcelona, vàrem comptar amb el suport de persones i personalitats com El Tricicle, Àlex Casanovas, Pep Callau, Arcadi Oliveras, Lídia Pujol, Pare Manel, Teresa Forcades, Marius Serra, Mohamed Soulimane, Quico Pi de la Serra, Francesc Sedacrof, Manolo Garcia, Lluís Marco, Pep Guardiola, i un llarg etc. de persones i entitats que es varen encadenar en un tronc com a gest de solidaritat amb els centenars de milers de malalts mentals africans.
No cal dir que ens fa molta il.lusió convidar-vos a aquest acte, hi que si podeu, feu extensiu el convit a tots aquells que cregueu que els pot interessar. 

 Imatge en línia 2


Una forta abraçada i esperem veure’ns

 – 

_____________________________


Properes activitats a l’Ateneu Igualadí
ANOIA PETIT TOMB Anoia-Segarra
“Catalunya vella, Catalunya nova. Uns castells i els altres”
L’Aranyó, Montcortès, Concabella… .
Dijous 10 de maig, sortida a les 15:15h de l’estació d’autobusos.
 Imatge en línia 1
Farem tres punts de recollida:
1r. Estació d’autobusos
2n. Cruïlla del Passeig Verdaguer amb C/ St. Josep
3a. Hotel Canaletes
Hora prevista de tornada a les 22h
Preu: 19€ (amb berenar-sopar inclòs) Socis Ateneu: 17€
Inscripcions: Fins el 9 de maig a la Secretaria de l’Ateneu en horari d’oficina.
Tel. 93 803 07 63

Ho organitza: Ateneu Igualadí


DESCARREGADA DE LLIBRES. Llibres a 1 €
Dissabte 28 d’abril, de les 10h a les 13h i de les 17h a les 20h a l’Auditori
Estem descatalogant un munt de llibres de la biblioteca. Aprofita-ho per ampliar la teva. Si presentes el carnet de soci de l’Ateneu et podràs endur 5 llibres gratuïts com a màxim i després cada llibre et costarà 1€. Si no tens el carnet de soci, 1€ per llibre.

Ho organitza: Ateneu Igualadí

Font: IGD CULTURAL   
Article/post 33 – Vols llegir més?
QR Tag for current URL open in your web browser or selected object