Primers actes de la Fira del Vi de Falset

Els actes previs de la Fira del Vi de Falset (Mostra dels Vins de les dues denominacions d’origen de la comarca del Priorat) arrenquen demà dijous, tot i que els actes centrals del certamen no tindran lloc fins al primer cap de setmana de maig (dies 5 i 6). El primer acte previ inclòs en el programa serà la presentació (a l’Ajuntament de Tarragona i a les 19.30 hores de demà) de l’obra conjunta que diferents artistes han realitzat sobre dogues amb motiu del centenari de la Cooperativa Falset-Marçà. El centenari de la Cooperativa Falset-Marçà és un dels motius al voltant del qual gira la Fira d’aquest any. A partir de demà dijous, hi ha actes programats gairebé fins que arribi el cap de setmana dels dies 5 i 6 de maig, que és quan els cellers de la comarca ompliran el carrer Miquel Barceló de Falset amb els seus vins i els seus stands de degustació. Pel que fa a la presentació de demà, la Cooperativa Falset-Marçà ha involucrat un grup de divuit artistes de l’àrea de Tarragona perquè cadascú treballi amb diferents tècniques i materials una bóta de 225 litres de les que ja han finalitzat la seva vida útil al celler. Altres actes previs programats aquesta setmana són els següents. Divendres (27 d’abril), a partir de les 9 del matí, s’ha previst la celebració d’una jornada tècnica sobre “Viticultura ecològica i varietats tradicionals minoritàries, organitzada pel Departament d’Agricultura de la Generalitat. Dissabte que ve (28 d’abril) a les 12 hores hi ha programat el “Tast 100% Garnatxa i 100% Carinyena de Montsant”, organitzat per la DO Montsant. També aquest dissabte, a les 19.30, hi haurà una  xerrada – projecció, a la sala de Botes de la Cooperativa Falset–Marçà sobre “El vi a la història de la filosofia a través dels àpats de celebració: de ‘El banquet’ de Plató al ‘Festí de Babet’, a càrrec del professor Fèlix Rabal, en un acte del Centre Quim Soler, la literatura i el vi. I, finalment, el mateix dissabte, a les 20.30 hores, hi haurà un tast amb sopar al Celler de l’Àspic, de Falset, que porta per títol  “De Masia Barril a Mas d’en Gil”.