La mascota és… el DRAC!

El dissabte 21 d’abril vàrem sortir de dubtes: la mascota de les sales infantils de les Biblioteques de Sitges és el Drac! Això sí, un drac amb ulleres (recordeu, té quasi cent anys, i hem descobert que li agrada molt llegir) i amb un somriure d’orella a orella, obra de l’il·lustador Horacio Elena.

La festa de benvinguda va començar amb les cançons de Joan Pinós, que acompanyat per la guitarra, va jugar amb els nens i nenes a endevinar qui podia ser aquell persontge misteriós a partir de les pistes que fa uns dies havíem anat avançant: un cavall? nooo, un elefant? noooo, algun dels nens? noooo…

Finalment, gràcies a l’última pista en forma de partitura van descobrir quina és la música que realment li agrada i que va permetre poder ensenyar aquest Drac lector que a partir d’ara viurà a les Biblioteques de Sitges.

A continuació, l’Horacio Elena, autor del dibuix, va explicar que el drac somriu perquè li agraden els llibres, i que no llença foc per no cremar-los. I ens va fer un altre regal: veure com dibuixava en directe un gegant amb un llibre, a petició dels nens i nenes. Val a dir que va ser un moment molt maco perquè mentre l’Horacio hi anava afegint detalls, els nens s’ho miraven encantats en silenci, acompanyats per “El gegant del pi” que el Joan tocava amb la guitarra.

Les Biblioteques de Sitges volem agrair a Joan Pinós la seva participació en aquest acte per haver-nos fet passat una estona tan divertida. I a l’Horació Elena  per la seva disposició en col·laborar amb les biblioteques sempre que li demanem, la qual cosa és un privilegi i per haver creat aquesta mascota tan especial.