Es presenta un Vijazz "més espectacular que mai"

Aquesta setmana s’ha fet una doble presentació, a Vilafranca del Penedès i a Barcelona, de la que s’ha anunciat com l’edició “més espectacular que mai” del Vijazz. Es farà del 6 al 8 de juliol a Vilafranca:

Aquesta setmana l’Acadèmia Tastavins del Penedès ha tingut l’orgull de presentar el Caixa Penedès Vijazz 2012, en dos actes celebrats al Fòrum Berger Balaguer de Caixa Penedès a Vilafranca del Penedès, i a l’espai enoturisme al Saló Internacional de Turisme a Catalunya a la Fira de Barcelona.
Els sis ponents, representants de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès, la DO Penedès, Caixa Penedès – Grup BMN, l’Acadèmia Tastavins i el Caixa Penedès Vijazz, han detallat les novetats de l’edició d’enguany, que ja arriba a la 6èna i es presenta més espectacular que mai.


Tots els amants dels grans vins i del millor jazz tenen, un any més, i ja en van sis, una cita imprescindible el primer cap de setmana de juliol a Vilafranca del Penedès, el Caixa Penedès Vijazz 2012, que enguany presenta amb més força que mai, un complet programa d’activitats al voltant del vi i del millor jazz internacional.
La millor fira de vins i caves del Penedès, i un complet programa d’activitats al voltant del vi.

La fira del Caixa Penedès Vijazz es consolida com una de les fires més importants pels amants del vi, on hi trobaran la més variada oferta de vins i caves del Penedès, amb més de 300 referències diferents que es podran degustar com sempre amb les millors copes Riedel i amb totes les comoditats d’un espai pensat perquè els visitants puguin gaudir d’una gran festa de la cultura del vi.

Amb la recuperació l’any passat de l’espai de la Rambla de Sant Francesc, la Fira consolida els seus espais i millora serveis i decoració. Enguany es potenciarà la presencia de petits tastets gastronòmics amb productes autòctons del Penedès que permetran al visitant gaudir encara més de les degustacions de vi.

Com és habitual la fira es complementa amb un amplíssim programa d’activitats al voltant del vi, que inclou, visites a cellers, maridatges, tastos de vins, visites culturals,… tot per completar una estada perfecta en terres penedesenques.

Un Festival que ja és un referent a tota Europa

Al Jarreau, Terri Lyne Carrington feat. Dianne Reeves “The Mosaic Project”, Ninety Miles (Stefon Harris, Nicholas Payton, David Sánchez), Keb’ Mo’, PRISM (Dave Holland, Kevin Eubanks, Craig Taborn, Eric Harland), … conformen el complet programa de figures internacionals del jazz de l’edició d’enguany.

Que de ben segur tornarà a posar el Caixa Penedès Vijazz i a Vilafranca del Penedès com un esdeveniment de referència europeu del món del Jazz, tant per la seva qualitat, com pels marcs incomparables que acullen els seus concerts.

Durant els dies del Caixa Penedès Vijazz, tant els més entesos en el món del jazz, com els amants de la música en general, podran seguir en directe i de forma gratuïta, les diferents actuacions d’un ambiciós programa que porten a Vilafranca els millors artistes nacionals i internacionals. Novament, el Caixa Penedès Vijazz comptarà amb un segon escenari instal·lat a la rambla de Sant Francesc, que ampliarà la diversitat d’actuacions i acostarà encara més el jazz a la fira de vins.

A continuació us adjunto el programa musical del Vijazz d’enguany (del programa vitivinícola encara no en sabem res):
PROGRAMA MUSICAL CAIXA PENEDÈS VIJAZZ 2012
Dijous 5 de juliol
- Escenari Rambla : 20:30 h – Sant Andreu Jazz Band
                                                      (direcció: Joan Chamorro)
Divendres 6 de juliol
- Escenari Jaume I: 22:30 h – Al Jarreau
- Escenari Rambla: 00:30 h – Gnaposs Quintet
- Carrers centre vila – Enric Alegre Penedès Brass Band
Dissabte 7 de juliol
- Vermut Jazz – Cal Figarot: SAÜN
- Escenari Jaume I: 21:00 h – Ninety Miles (Stefon Harris, Nicholas Payton, David Sánchez) 
- Escenari Jaume I: 23:00 h – Terri Lyne Carrington feat. Dianne Reeves “The Mosaic Project”
 - Escenari Rambla: 00:30 h – Francesc Capella & David Pastor Quintet – Tribut a Blue Note
 - Carrers centre vila - Enric Alegre Penedès Brass Band
Diumenge 8 de juliol
- Escenari Rambla : 19:00 h – Combo E.M.M Maria Dolors Calvet
- Escenari Jaume I: 20:00 h – PRISM (Dave Holland, Kevin Eubanks, Craig Taborn, Eric Harland)
- Escenari Jaume I: 22:00 h – Keb’ Mo’
- Carrers centre vila - Enric Alegre Penedès Brass Band