Carles Romero al TNC. Troballa a Els Prats de Rei. Associació Unesco i estudi Dell’Arte. Ressò mediàtic. Bernat Jaume. Sense protecció. Debats monocolors. No són d’aquest món?. Les Comes, pista de proves. Elefants a l’Anoia?

LLUMS a … Carles Romero i Vidal
‘Rei i senyor’ és l’obra que es representa a la Sala Petita del Teatre Nacional de Catalunya, on l’actor igualadí Carles Romero i Vidal hi té un paper al costat d’un elenc d’actors (Pep Cruz, Enric Arquimbau, Lluís Soler, entre d’altres) de primera fila. Carles Romero va estudiar a l’Institut de Teatre de Barcelona i després al Conservatori Nacional Superior d’Art Dramàtic de París, i a la Universitat de la Sorbonne Nouvelle en l’especialitat de teatre. Ha treballat en diverses obres i sota diferents directors francesos. El monòleg ‘Le Frigo’, dirigit per Vincent Poirier, després d’una llarga temporada a París, el va traduir al català i el va portar a Barcelona.

LLUMS a … la troballa a Els Prats de Rei
La troballa arqueològica d’una part de la muralla romana que envoltava l’enclavament de Els Prats de Rei, certifica la dimensió i a la vegada la importància del municipi en l’època romana. Aquest descobriment fou propiciat per les obres del clavegueram de la població si bé el dia abans d’entrar la màquina d’excavar, els arqueòlegs ja apuntaven aquesta possibilitat i el lloc on es podien trobar aquestes restes que s’afegeixen a altres vestigis que es conserven a la vila.

LLUMS a … l’associació Unesco a Igualada i l’estudi Dell’Arte
Per iniciativa de Miquel Segura de l’associació Unesco a Igualada i de Roser Rubí de l’estudi Dell’Arte es prepara un concert a benefici del programa de Neurorehabilitació Infantil de la Fundació Sanitària Sant Josep, previst pel diumenge 20 de maig. Compta amb la generosa i especial col·laboració de Jordi Savall i el seu fill Ferran Savall que seran a l’Ateneu com a protagonistes musicals del concert.

LLUMS a … el ressò mediàtic de La Mostra
Poques manifestacions culturals anoienques tenen el ressò mediàtic de La Mostra. Cada any és més coneguda, cada any més ben valorada. Els mitjans se’n fan ressò de manera destacada i fins tot hi dediquen editorials, diari Ara, positius i elogiosos.

LLUMS a … Bernat Jaume
Ha aconseguit el campionat d’Espanya Sub 17 d’Esquaix. Un important guardó que s’afegeix a la seva jove trajectòria plena d’èxits. Va ser també campió estatal com a Sub 13 i com a Sub 15. Per tant, no es una promesa de l’esport de l’esquaix sinó un gran campió amb futur.

OMBRES a … la manca de protecció en un aparcament
A vegades, cal que passi un accident per posar remei a les coses. És el cas de l’aparcament de la zona esportiva dels camps de futbol de Les Comes on hi acudeixen diàriament centenars de joves practicants del futbol acompanyats per pares o familiars. La zona d’aparcament no té cap tanca ni senyal indicadora que avisi als conductors del perill dels terraplens. Aparcar s’ha de fer sense cap visibilitat del perill. Un dia hi haurà un accident i tot seran lamentacions.

OMBRES a … el debats sense oposició
Alguns mitjans, també anoiencs, a vegades, potser sense voler, converteixen la seva taula de debat, en una mena d’altaveu on qualsevol opinió o anècdota serveix per demonitzar col·lectius sense que cap representant del mateix col·lectiu tingui oportunitat de dir-hi la seva. Mala praxis. Més aviat populista i poc rigorosa.

OMBRES a … l’expressió ‘societat civil’
Escoltar de boca de professionals de la política -d’aquells que n’han fet un ofici també a casa nostra, volem dir a l’Anoia- l’expressió societat civil fa mal a les orelles. Han oblidat que fa quatre dies, ells eren també ‘societat civil’. Es que els que diuen això no se’n consideren? Es creuen d’una societat -la que viu de la política, es clar- superior a la resta de mortals?. Expressió desafortunada, però molt arrelada, cal dir-ho. El llenguatge per marcar diferències …
OMBRES a … Les Comes, pista de proves
Dilluns 16 d’abril, allà les 11 del matí, un conductor de ‘quad’ jugava, o ho semblava, a la imprudència irresponsable i temerària pel polígon de les Comes. Agafava les rotondes sobre dues rodes i corria molt per damunt de la velocitat permesa. Vestit de groc potser volia cridar l’atenció de la seva perícia o que la gent l’aplaudís. No impressionava a ningú, però era un perill evident sobre una eina mecànica. I el dimecres, dia 18, mentre jugava el Barça, un ‘nuvolari’ anava a velocitat desmesurada sense respectar cap rotonda i prenent els revolts de manera perillosíssima. Les Comes pista de proves i competència del Parc Motor?

OMBRES a … un rumor fals
No és veritat el rumor que aquests dies ha circulat en relació a la proposta per part d’un municipi anoienc de destinar una partida a la compra d’elefants per tal de reactivar l’economia de la zona. És un rumor fals.