Llibre i exposició sobre el Sàhara Occidental a la Bilblioteca de Santa Margarida i els Monjos

La Biblioteca de Santa Margarida i els Monjos acollirà la presentació del llibre de contes “Les flors del Sàhara” i la inauguració de l’exposició de fotografies ”Infants sahrauís-infants refugiats”, a càrrec de l’ACAPS Wilaia Alt Penedès. L’acte es farà el divendres 20 d’abril, a les 19h, a la sala d’actes de la biblioteca. L’exposició es podrà visitar fins al 4 de maig.L’acte està organitzat per l’Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos i l’ACAPS Wilaia Alt Penedès.
La presentació del llibre de contes “Les Flors del Sàhara” anirà a càrrec dels autors del llibre, Marta Fos i Miquel Cartró, de la il.lustradora, Mònica Piñol, i de l’infant sahrauí acollit a la comarca Nabt Lahbib. Els llibres es poden adhquirir a la mateixa presentació. “Les Flors del Sàhara” és un llibre que conté tres relats sobre la realitat que viuen els infants sahrauís als campaments de refugiats, a les zones alliberades pel Front Polisario i al Sàhara Occidental ocupat pel Marroc. El llibre vol fomentar els valors solidaris i l’empatia cap als infants, tan vulnerables en els conflictes armats, i vol despertar una nova sensibilitat activista i solidària cap al poble sahrauí.
L’exposició “Infants sahrauís-infants refugiats” mostra la difícil situació d’exili i resistència del poble sahrauí als campaments de refugiats de Tindouf (Algèria), centrada en la vida dels infants. Així mateix, tél’objectiu de mostrar la solidaritat amb el poble sahrauí i denunciar la injustícia que pateixen els sahrauís en un exili que ja dura més de 36 anys. L’exposició està formada per fotografies amb textos, que reflecteixen la vida quotidiana als campaments de refugiats i els sentiments i l’esperança dels infants.