IGUALADA 2 – BASSANO 3. CUNEGATTI S’IMPOSA A LES COMES

Foto Oriol Sebria

Igualada ha respost com en les grans ocasions (Les Comes eren plenes a vessar) i l’equip s’hi ha deixat la pell com va prometre (ho ha intentat fins a l’últim sospir) però la tàctica ultradefensiva dels italians (un rombe zonal que no han abandonat ni un sol instant)  i la enorme actuació del porter Cunegatti han fet impossible la remuntada. Els igualadins han començat i acabat el partit amb molta intensitat però han tingut algunes desconexions defensivesque han acabat suposant la derrota davant d’un Bassano mestre en el contratac. A més l’IHC ha fallat 3 penals i 1 FD, jugades decisives en un partit on remates més de més de 40 vegades a porta (19 a la primera meitat i 24 a la segona).

EL BASSANO AGUANTA EL BOMBARDEIG

Durant la setmana els igualadins s’havien conjurat a marcar primer per poder tenir alguna opció que els italians obrissin el catenaccio. I la veritat és que els d’Ivan Sanz ho han provat tot (especialment Pelicano molt actiu tota la nit. Una entrada lateral, precisament del Peli que Cunegatti atura amb el casc,  una assistència del supersònic Ton per l ‘Edu que punxa la bola i frega el pal, un teva-meva Edu-Raül que passa plorant per davant del ferro… I la més clara: un penal que Cunegatti li ha aturat a Rocasalbas. El Bassano ha tingut moltes menys opcions, però totes elles molt perilloses (R. Fernàndez ha tornat a ser salvador). El primer avís seriós dels italians ha arribat al minut 18.54 quan els àrbitres li han anul.lat un gol a Peripolli per haver aixecat massa l’estic en una bola alçada magistralment que havia superat el porter arlequinat. 0-0 i encara esperances per la segona part.

L’IHC S’HO COMPLICA AL MÀXIM PERÒ DESPRÉS ESTÀ A PROP D’ACONSEGUIR-HO.

L’inici de la segona meitat ha acabat de dibuixar el panorama més negre possible. Els italians han fet tres gols en 4 remats a porta. Primer l’internacional anglès James Taylor (una autèntica força de la natura) ha muntat una trena amb Peripolli, ha arribat davant del porter, l’ha regatejat cap cap a la dreta i ha posat suau la bola al fons de la xarxa. 0-1. El que menys desitjaven els igualadins s’havia produit.

Després l’insistent Peripolli ha fet el 0 a 2, altre cop aixecant la bola amb gran tècnica (aquest cop encara amb més mèrit perque ha guanyat el pal llarg venint des del darrere i li ha col.locat al porter a l’angle més pròxim. Realment un gran gol).

Amb el 0 a 2 Pelicano ha disposat d’un altre penal que el col.lossal Cunegatti li ha aturat amb les cames aixecades a l’alçada del travesser (amb un punt de sort, tot s’ha de dir, perque el de Lloret l’havia enganyat per complet). De l’hipotètic 1 a 2 s’ha passat a un glacial 0 a 3 quan Peripolli ha aprofitat una FD per 10 faltes i ha batut Roger Fernàndez.

L’eliminatòria estava molt costa amunt. Però quedàven 14 minuts i ni jugadors ni la Força de les Comes estàven disposats a rendir-se. Ton Baliu, altre cop decisiu, ha obert l’esperança amb un gran remat exterior que aquest cop Cunegagti no ha pogut aturar. I 3 minuts més tard el mateix Baliu ha robat una bola a mitja pista. ha corregut banda, ha assistit l’Edu i el capità l’ha engaltat a la xarxa de primera, sense aturar la bola.

El somni encara era possible. L’IHC ha tingut l’empat en alguns tirs exteriors amb que han bombardejat la porteria italiana, però sobre tot en una FD (Dani) i un penal (Edu) que no s’han pogut transformar (Roger Fernàndez també li ha aturat una FD a Ambrossio que podria haver acabat de trencar el partit).

Al final tremenda decepció entre els jugadors, cares llarguíssimes i ulls enrogits tant a la pista com fora, i adeu a la Final Four. A l’altra banda, els italians, imatge de l’eufòria, celebraven la seva classificació amb la desena de seguidors que s’havien desplaçat des de Bassano del Grappa. Segurament l’esport no ha fet justícia amb els jugadors de l’IHC en aquesta eliminatòria, perquè han estat ells els que han anat sempre pel partit, tant a l’anada coma  la tornada. El Bassano ha jugat a defensar-se i a aprofitar les errades del rival i al final s’ha emportat el premi de seguir lluitant per un títol europeu. Ara caldrà superar el cop moral i tornar-nos a centrar en l’OK LLiga, buscant la millor classificació possible, pensant també en poder tornar a Europa l’any que vé.

IGUALADA HC 2 (0/2) R.Fernàndez, Navarro, Baliu (1), Edu (1), Pelicano, equip inicial. Rocasalbas, Dani, Formatjé. Larios, Vera.

BASSANO 3 (0/3) Cunegatti, Ambrossio, Zen, Taylor (1), Nicolas, equip inicial. Zen, Peripolli (2).

GOLS: SEGONA PART. 0-1 Taylor (m 2). SEGONA PART. 0-2 Peripolli (m 4.21), 0-3 (Peripolli FD (m 11.01), 1-3 Baliu (m 14:03), 2-3 (m 17.46).

INCIDÈNCIES: Ple absolut a les Comes. 1000 espectadors. L’alcalde de la ciutat, Marc Castells, era a la llotja. A la grada hi havia visitants il.lustres, com el que va ser entrenador de l’IHC Joan Carles, l’ex-coordinador Carles Solano, o els ex-jugadors Albert Dalmau, Joan Muntané i Xus Fernàndez.

Al marge del resultat les Comes han estat una autèntica festa. A més de l’èxit de públic s’hi ha vist molta gent amb samarretes de l’IHC (especialment els membres de l’hoquei base) i també amb els colors pintats a la cara. Hi havia una munior de pancartes (“Benvenutto a l’inferno, Volem la Cers arlequinada, Capi dedica’m un gol, Rocky si marques fes boxa, Avui recital Baliu, Gràcies Igualada!”…) . En un dels temps morts de la segona meitat s’ha fet el sorteig dels regals que la directiva de l’IHC havia aconseguit pel partit per gentilesa de diverses empres de la ciutat (1 nit d’hotel al Molí Blanc, 1 allotjament Rural per gentilesa d’ Over Fer Frans, i 1 Tablet gràcies a Milar Martínez.). A la mitja part els integrants de l’escola d’hoquei del club han desfilat per la pista sota els apluadiments dels aficionats.

Els àrbitres: els portuguesos Joaquim Carpelho i Miguel Guilherme. Han estat correctes en les seves decisions. Se’ls pot criticar, en tot cas, una certa tendència a no assenyalar les faltes d’equip dels italians (que s’han carregat molt menys que els arlequinats). Però en general el seu arbitratge ha estat correcte. A l’europea, però correcte.

Vilanova (4 a 2 contra el Blanes), Alcoi (4 a 1 contra el Vendrell) i Braga (2 a 2 contra el  RHC Friedlingen) seran els equips que acompanyaran al Bassano en la Final Four.

ALCORCON 3 – FONTANELLAS I MARTÍ IHC 3. SEGUEIX LA RATXA COM A VISITANT

Les jugadores de l’IHC femení han tornat a demostrar que aquesta temporada rendeixen de meravella lluny de les Comes i han obtingut un punt de la seva visita a Alcorcon (l’equip que els precedeix a la classificació i on hi juga l’ex-IHC , Maria del Moral). I podrien haver estat els 3 perque el tercer gol de les madrilenyes ha arribat a falta de 3 minuts per acabar el partit. Els gols arlequinats els han fet Maria Diez, Raquel Bernadas i Alba Garreta. La clau del partit rau en els 2 gols 2

que han fet les igualadines en només 22 segons (el 2-2 i el 2-3). La primera part havia acabat amb un 1 a 0 favorable a les locals.

ALCORCON 3 (1/2) Sonia Rodriguez (1), Orara Bautista, Marina Rodriguez (1), , Maria Cancelas,  Laura Hernandez, cinc inicial. Mariana Velez, Maria del Moral, Claire Currey, Carolina Escobar  (1), Lucia Martinez,

 

FONTANELLAS I MARTÍ IHC 3 (0/3) : Teresa Bernadas, Elba Garreta (1), Maria Diéz (1), Marta Soler i Raquel Bernadas (1), cinc inicial. Judith Baldris, Laura Salvador, Aida Vera, Anna Gil i Cristina Gracia.