Mor el cedre blau de Manlleu

El cedre blau trasplantat el 2010
no ha tornat a rebrotar


El Cedre blau de la Plaça de Manlleu finalment s’ha mort i l’han tallat després que el trasplantessin degut a les obres d’un aparcament subterrani, tal com explicàvem en un escrit del 4 d’octubre de 2010. L’arbre el van trasplantar al passeig del Ter, però no ha tornat a rebrotat i ara l’Ajuntament l’ha retirat.
Quina pena que s’hagi mort. Em sap greu que hagi mort un arbre, i algun altre de la plaça que també van treure, per culpa del progrés i per la prioritat dels vehicles abans que els essers vius. El van trasplantar per unes obres a la plaça major del meu poble per fer-hi un aparcament subterrani i renovar la plaça que hi havia que era una plaça d’estil clàssic i de les poques que queden a Catalunya, com es pot veure en aquestes fotos. El que també em fa ràbia és el continu renovament de la plaça des que existeix. L’han canviat molt cops. Per què cal canviar tant sovint i no preservar lo antic? Cada cop perdem més patrimoni històric.
Adam Macià-Parris

• Més Informació:
· Arrenquen el cedre blau de Manlleu
· Manlleu deixarà passar l’estiu per certificar si el cedre blau és mort o no
· Mor l’històric cedre blau de la plaça Fra Bernadí de Manlleu
· Plaça Fra Bernadí de Manlleu