Exposició “El món agrari a les terres de parla catalana”

La Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana, l’ Institut Ramon Muntaner i la Fundació del Món Rural presenten, amb la col·laboració de la Cooperativa Falset Marçà, l’exposició “El món agrari a les terres de parla catalana”, una mirada retrospectiva sobre l’activitat agrària de finals de segle XIX fins al present amb mirada cap al futur. La mostra està articulada en els àmbits següents: els paisatges, els conreus, la ramaderia, l’home, la dona i la terra, el treball, les formes de vida, present i futur.

L’exposició és el compendi ordenat, documentat i argumentat d’una petita selecció entre 4.000 fotografies recollides al territori, amb la voluntat de difondre una percepció àmplia i generalitzada del món agrari a les terres de parla catalana. Una memòria dels paisatges sempre canviants, dels conreus i del bestiar que han anat ocupant les nostres terres segons han estat les necessitats, les demandes del mercat i la rendibilitat econòmica. Memòria també dels sistemes, coneixements i tècniques que homes i dones han aplicat en el conreu de la terra, de les formes de posseir-la, d’organitzar-se, de viure.

Tot plegat s’ha pensat i s’ha produït com la mirada d’un procés obert, mai com un bloc històric tancat. Aquesta exposició pretén sensibilitzar la societat a partir de la fotografia i de la realitat viscuda i fer entendre que el futur del sector agrari és responsabilitat de tota la societat, com una necessitat inherent dels països avançats de ser curosos amb el territori i la gent que hi treballa.

Activitat gratuïta. Entrada lliure

Sala de bótes de la Cooperativa Falset Marçà. Avda. Generalitat, s/n. Falset

Dissabte, 14 d’abril a les 18h.

Organitza: Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana, Institut Ramon Muntaner, Fundació del Món Rural i Cooperativa Falset Marçà.

+informació