L’etapa de les mescles

En l’argot musical, quan s’arriba a les mescles, en l’enregistrament d’un disc, significa que ja gairebé s’està arribant al final del procés. Mesclar les cançons és una feina delicada i curosa, que duen a terme els tècnics i els enginyers de so als seus estudis. I es tracta, bàsicament, d’equalitzar tot el que s’ha gravat, i de col·locar-ho en el seu pla corresponent a partir d’efectes i volums. A priori sembla senzill, però possiblement és la part més complicada de tot plegat.

Ara mateix ens trobem en aquest punt. Als Estudis LaBeDoble de Terrassa s’hi estan fent les mescles, i ja hem començat a escoltar algunes coses definitives. I no podem estar-ne més contents.

Aquesta setmana serè crucial. Perquè, si tot va bé, la setmana que ve el disc entrarà a la fàbrica i a principis del mes de maig ja el començarem a distribuir!