A Braunschweig algú va escampant diners de forma anònima a gent necessitada

La ciutat d’Alemanya on regalen diners. Aquesta notícia datada el mes de març pot sorprendre, però sempre és bonic que algú se’n pugui fer ressò i escampar-ho.

Hi ha un nou Robin Hood a Alemanya? Això és del que es parla a la ciutat de Braunschweig. Algú ha estat deixant paquets plens de bitllets de 500 euros per a causes nobles, però en forma misteriosa.
De vegades es tracta d’un sobre blanc sense cap inscripció alguna deixat darrere dels llibres de missa en una església. Altres vegades és sota una esterilla a l’entrada d’una casa.

Unes vegades simplement és deixat en forma anònima en la recepció d’un periòdic local. Ningú veu mai qui és el donant misteriós.
Tot el que saben els veïns de la ciutat és la quantitat de diners deixada per ell o ella (o potser ells). Un total de 190.000 euros (US$ 250.000) fins ara.
Encara que és probable que el donant misteriós  hagi donat més. Ja que deixa els feixos de bitllets (20 de 500 euros en cada ocasió) on no és segur que algú els trobi.
La setmana passada, per exemple, una infermera de l’hospici de Braunschweig va albirar un sobre sota el felpudo de la porta del front. Però ho va veure ella com podria haver-ho fet algú menys escrupolós.
La forma més fàcil i segura hauria estat simplement ficar el sobre en la bústia de l’hospici. Pot ser que el donant misteriós experimenti certa emoció en portar acabo aquestes missions caritatives.

En boca de tots

L’hospici An Hohem Tore de Braunschweig va ser un dels beneficiats per les donacions anònimes.

El misteri sobre la identitat del donant està en boca de tots a la ciutat i les teories abunden. Les donacions són freqüentment acompanyades per una retallada del periòdic local, el Braunschweiger Zeitung.
En un cas, la retallada es referia a un nen que havia quedat paralític en un accident en practicar natació, i el seu nom apareixia subratllat en l’article.
Llavors, és evident que el donant llegeix el Braunschweiger Zeitung. Més enllà d’això, qui pot saber alguna cosa?
La teoria favorita és que es tracta d’una persona major que no té família o que s’ha barallat amb ella.
Una altra teoria parla d’un Robin Hood modern, que redistribueix el dels rics entre els pobres. Aquesta l’opinió de Michael Knobel, administrador de l’hospici Am Hohen Tore de Braunschweig.
Sigui qui sigui, li agradaria poder donar-li les gràcies. “És estrany per a nosaltres no saber qui és ell o ella, ja que ens agradaria convidar-ho a prendre un cafè”, explica Knobel.
Anke Burckhardt, una infermera de l’hospici, va dir que els diners seria ben usat, per brindar formació als empleats sobre quin és la millor forma de cuidar a aquells que saben que s’estan morint.
Ella, com tots en Braunschweig, té una teoria: “Ha de ser algú que va guanyar molts diners en la loteria i simplement està tractant de fer alguna cosa bé”.
“Conte de fades”

La donació per a l’església de Sant Marcos va ser deixada en un sobre col·locat darrere d’uns llibres.
Hans-Juergen Kopkow, pastor de l’església de Sant Marcos, va trobar un sobre col·locat darrere d’uns llibres sobre un prestatge a l’entrada del temple. Al principi, no ho va veure, però ho va notar quan va moure el prestatge en tancar l’església un dissabte a la nit.
“Crec que és un home ric que no té a qui deixar els diners. En aquesta congregació sabem què fer amb els diners. Podem donar-li-ho a gent amb grans necessitats. Aquesta persona produirà molta gaubança en la gent”, explica Kopkow.
Alguns, amb menys sentit de la generositat, pensen que el donant pot estar una mica boig. Però el pastor respon a aquest suggeriment amb una sonora riallada: “definitivament no està boig”.
El denominador comú sembla ser el Braunschweiger Zeitung, les retallades del qual acompanyen moltes de les donacions. El seu editor, Henning Noske, va assegurar que van decidir no posar als periodistes a tractar de descobrir la identitat del donant, encara que el misteriós personatge sembla gaudir del risc de ser descobert.
“Desitja romandre anònim i hem de respectar-ho. Llavors és anònim, anònim, anònim fins a on ens concerneix”, explica Noske.
I l’emoció que el donant sent en ficar-se en llocs públics per deixar els diners quan ningú ho veu? L’editor agrega: “Ho trobarà la gent que necessita els diners És el que té de conte de fades, un conte de fades de la vida real”.