Gran paper en el Torneig de Cunit

 
Tot i que ahir no hi havia jornada de lliga a causa de les vacances de Setmana Santa, l’activitat no es va aturar pel Prebenjamí B del Vendrell, que va participar en el Torneig que el Club de Futbol Cunit va organitzar al seu camp. Els equips de diferents categories del futbol base local, més altres convidats –com nosaltres i l’escola Sant Bonaventura de Vilanova- vam participar d’una intensa matinal futbolera en la què els nostres nens van fer un paper molt destacable.
 
 
 
La competició tenia un format de lligueta, en el qual tots els equips s’anirien enfrontant entre ells per determinar qui seria el guanyador després dels quatre partits que cadascun jugaria. La nostra participació va començar a les 10, davant d’un dels equips del Cunit, un partit que era molt important començar amb un bon resultat per iniciar la competició amb ànims i sensacions positives. Finalment, el resultat va ser molt satisfactori, ja que vam guanyar per 7 a 0, la qual cosa ens situava com equip a tenir en compte.
 
 
El segon va ser el partit clau. A les 11.30 ens enfrontàvem amb l’equip de l’escola Sant Bonaventura de Vilanova, un equip de molta qualitat pel que fins ara havíem vist i que, com nosaltres, també havia guanyat el primer dels seus partits amb molta superioritat. Durant tot l’encontre es va veure que no seria fàcil guanyar-los, però que tampoc per a ells seria senzill. Hi va haver molt bon joc i molta intensitat, amb un resultat en tot moment molt incert, i molta emoció en tot moment. De fet, la primera part es va tancar amb un empat a zero, tot i que hi va haver alguna oportunitat clara per part dels dos equips.
 
La segona part va començar com la primera, amb molt igualtat. Els nostres van disposar d’alguna oportunitat ben clara que no vam poder transformar en gol, i tot i l’equilibri que hi havia sobre el camp, estàvem més a prop del gol nosaltres que ells. El partit estava a punt d’acabar i semblava que el marcador no s’acabaria movent del 0 a 0 quan va arribar la jugada clau del partit i la que, finalment, va acabar determinant el resultat del torneig. Un dels nostres jugadors va rebre una falta molt clara prop del nostre àrea que l’àrbitre no va xiular i el mateix jugador, en intentar recuperar la pilota, va fer la mateixa falta que l’acabaven de fer a ell. Però en aquesta ocasió l’àrbitre sí va considerar que era falta, i com que era dins de l’àrea, va xiular penalti.
 
Una jugada que va determinar no només el partit, sinó el resultat del torneig, i que són coses que els nens es trobaran en la pràctica del futbol. Una acció injusta que també forma part de l’aprenentatge, perquè de vegades s’equivocaran a favor teu i d’altres en contra, però, en qualsevol cas, cal saber acceptar-ho perquè les decisions ja no tenen marxa enrere i no es poden modificar. I quan això passa, cal ser fort mentalment, recuperar la concentració i intentar superar-ho mitjançant el joc.
 
Amb tot, trencava el cor veure com el nen del nostre equip que havia patit la falta i havia fet el penal plorava desconsolat en acabar el partit per la injustícia que s’havia comès amb ell i amb l’equip. I és que no podia entendre com s’havia xiulat el que ell havia fet –una falta molt clara- quan dos segons abans l’havien fet el mateix a ell i no s’havia xiulat res. 
Amb el llast del partit perdut, vam tornar a jugar a les 13.00, en aquest cas contra un altre equip cunitenc, un partit que els nens van resoldre amb molta suficiència i domini del joc, i un resultat a favor de 8 a 1. I, per últim, a les 14.00 jugàvem el quart i últim partit de la marató futbolera, contra un altre dels equips locals que vam resoldre per 3 a 0.
Després dels partits es va procedir a l’acte de lliurament de trofeus, corresponent-nos a nosaltres el de segon classificat, un paper molt meritori del que els nens s’han de sentir molt satisfets. Un gol de penal ens va impedir que acabéssim primers, però això no treu el gran nivell que el nostre equip va mostrar, les ganes que els nens van posar en tots els partits, i que, en última instància, van participar en un bonic torneig on van poder fer allò que més els agrada: jugar a futbol.
 
  
Més fotos fent clic aquí