El que queda de Lliga a Tercera…

Queden 6 jornades per al final del Campionat (és a dir, 18
punts
en joc) i són molts els equips immersos en la lluita
per l’ascens de categoria.
És per això, que en el blog d’avui, miraré d’analitzar les
possibilitats de cadascún d’aquests conjunts en aquest “rush” final de temporada.

1. Prat (64 Punts)
És, sense cap mena de dubte, qui ho té millor per a jugar el play-off. Només ha de sumar 6 punts en els 6 partits que queden de Lliga. De fet, ara mateix, el seu principal objectiu hauria de ser quedar campió de grup per a jugar-se l’ascens en una sola eliminatòria i, d’aquesta manera, fer història per a l’entitat “potablava” que mai ha militat a 2a B. Seria tot un èxit.
Li queda: Cornellà, CASTELLDEFELS, VILANOVA, Pobla Mafumet, GRAMENET i Espanyol B

2. Pobla Mafumet (55 Punts) (+1)
Després de guanyar (3-2 vs Amposta) el partit corresponent a la J33, l’equip tarragoní s’ha situat 2n a la classificació amb un partit més jugat que la resta de contrincants. En la seva contra hi juguen dos factors importants: tres desplaçaments complicats i un possible descens del Nàstic que l’impediria pujar per coincidència de categoria.
Li queda: RUBÍ, Vic, PRAT, Castelldefels i CORNELLÀ

3. Espanyol B (54 Punts)
Abans de començar el Campionat, el filial espanyolista era el màxim favorit per a endur-se el títol però una temporada d’allò més irregular ha propiciat que a manca de sis jornades encara estigui immers en la lluita per pujar. El proper partit a la nostra vila s’esdevé clau ja que un triomf “perico” allunyaria quasi definitivament al degà penedesenc.
Li queda: VILAFRANCA, Montañesa, Amposta, RUBÍ, Vic i PRAT

4. Terrassa (52 Punts)
De les sis jornades restants, quatre les jugarà com a visitant. Aquest pot ser un gran hàndicap ja que darrerament no està treient gaires bons resultats a domicili (no guanya fora des del 18 de desembre de l’any passat). A més, tres d’aquests partits són seguits. A favor seu, que la majoria dels seus rivals (a excepció d’Europa i Montañesa) no tenen quasi res en joc.
Li queda: Europa, GAVÀ, MASNOU, BALAGUER, Olot i MONTAÑESA

5. Manlleu (51 Punts)
L’equip de Francesc Cargol porta tres temporades consecutives quedant-se a les portes del play-off i no vol repetir l’amarga experiència. Dades a tenir en compte: arriba al tram final en bona forma (6 partits sense perdre) i amb el seu màxim golejador, Planagumà, en plena ratxa anotadora que li ha servit per a situar-se com a pitxitxi de la categoria.
Li queda: MONTAÑESA, Olot, Vilafranca, AMPOSTA, Rubí i VIC

6. Vilafranca (51 Punts)
Què dir de la brillant temporada del degà penedesenc? Equip revelació (junt amb Rubí), té al seu favor que ni en els millors somnis dels afeccionats vilafranquins passava pel cap a aquestes alçades de Lliga estar situat en el lloc on està. Superada la mala ratxa de resultats, sense pressió i amb la moral, de nou, intacta res sembla impossible per als nois de Puchi.
Li queda: Espanyol B, GRAMENET, MANLLEU, Santboià, GAVÀ i Europa

7. Cornellà (50 Punts)
Per estrany que pugui semblar, i sempre al meu entendre, un dels equips amb més opcions de fer la promoció. Les raons? La principal de totes, un calendari, exceptuant la visita al Sagnier, del tot benèvol amb quatre partits a casa dels sis restants. El darrer, a més, contra La Pobla en un duel directe que pot decidir quin dels dos equips assoleix la glòria…
Li queda: PRAT, Vic, Castelldefels, Masnou, VILANOVA i Pobla Mafumet

Gran Reserva: Amunt Vilafranca. No puc desvetllar més però us diré que és una iniciativa del company Ernest Gili (www.esportspenedes.cat) i que en els propers dies engegarem a les xarxes socials (facebook, twitter,… i aquí al blog també). Resteu atents!

Vi picat: Haver-me deixat en aquest anàlisi a Santboià, Rubí i altres equips (tot i que matemàticament encara tinguin opcions) però és que sinó haguès estat un no acabar mai. Des d’aquí us demano disculpes. Ho sento…

PD: En majúscula els partits a jugar fora de casa