plaça Major.2

Actualment la plaça Major és la zona de distribució del trànsit d’entrada a Vilanova per el pont d’Igualada. La plaça fa de forquilla per dirigir el vehicles cap el carrer Nou, carrer de Sant Isidre, la plaça dels Miquelets, carrer Migdia i els accessos a la zona esportiva de Can Titó per el carrer de la Font. La sortida cap a Igualada es fa per el carrer Major. 
a finals dels anys 40 (1)
Diàriament és una zona molt transitada, però fa molts anys enrera si celebraven actes a l’aire lliure i especialment la Festa Major, tancava la plaça per un cap de setmana per fer-hi la zones de ball i encabir-hi l’orquestra, cosa totalment impensable avui en dia.
als anys 60  imatge: llibre Vilanova del Cami – Antoni Carner
Diuen que la plaça data del segle XVIII, no hem trobat les dades per assegurar que l’aspecte actual de la plaça sigui d’un any en concret, però sí que puc assegurar per un testimoni gràfic meu (una foto meva del dia de la palma), que els esglaons de la plaça són anteriors a 1955.  
anys 60 (1)
En la filera de cases que hi ha entre el carrer Nou i el carrer Major, hi havien unes cases que van ser enderrocades  per obtenir l’espai actual de 1000 m². 
festes de sant Antoni – anys 40 (1)
Hi ha una referencia de l’any 1962 que es van fer unes obres de millora i des de llavors fins a avui en dia la aparença de la plaça no ha canviat.
Mossén Borras dirigint els caramellaires a la plaça –      imatge: gràcies a IES Pla de les Moreres

(1) imatges del llibre Història de Vilanova