Centenari de l’enfonsament del TITANIC (1912-2012)

Aquest mes d’abril que avui ha començat es celebra el centenari de l’enfonsament del transatlàntic Royal Mail Steamship TITANIC que el 10 d’abril de 1912 va iniciar el seu viatge inaugural del port de Southampton (Anglaterra) i amb destinació a Nova York. El seu viatge es va trencar quan va xocar en un iceberg  a les 23,40 hores del dia 14 d’abril de 1912 i es va enfonsar a les 2,20 hores del dia 15 d’abril de 1912 en l’oceà atlàntic a prop de Terranova.
Barcelona acull per segona vegada l’Exposició  itinerant “TITANIC the exhibition” en el Museu Marítim fins el 30 de setembre de 2012. Tot aquest material adjunt és de la primera exposició també al Museu Marítim i que es va celebrar del 8 de juliol al 10 d’octubre de l’any 2004 i la qual vaig visitar.
Dos punts de llibre de fullola de fusta amb la bandera de la naviliera britànica WHITE STAR LINE  i el vaixell TITANIC de l’exposició “TITANIC The Exhibition” de l’any 2004.
Fulletó de l’exposició itinerant “TITANIC The Exhibition”presentat per TITANIC CENTENARY 2012, Ltd. que es va celebrar del juliol a l’octubre de 2004 al Museu Marítim de Barcelona.
Cartilla de Navegació que donaven quan visitaves l’exposició “TITANIC The Exhibition” i  et feien una foto de record a l’entrada de l’exposició.