Freixenet també contribueix a la lluita contra el canvi climàtic

Els cellers cada cop més aposten per la sostenibilitat. Coincidint amb Alimentaria, Freixenet ha anunciat que el 22 de març l’Associació Espanyola de Normalització (AENOR), va concedir a les empreses elaboradores de cava del Grup Freixenet el certificat de la Petjada de Carboni segons la norma ISO14064-1, “Medi ambient CO2 Verificat” que acredita el càlcul de les emissions de Gasos d’Efecte Hivernacle de l’organització. Des de Freixenet s’afirma que “ja han passat més de 12 anys des de que a l’octubre del 1999 Freixenet obtingués el seu primer certificat de gestió ambiental segons la norma ISO14001, sent la primera empresa elaboradora de cava en obtenir aquest reconeixement ambiental”. La implantació d’aquesta eina ha permès a Freixenet, gràcies al seguiment dels seus indicadors ambientals i a l’establiment d’objectius, reduir el consum d’aigua, disminuir la contaminació de les seves aigües residuals, minimitzar la generació de residus industrials, establir objectius d’eficiència energètica i reduir els pesos dels seus embalatges, entre altres.A l’actualitat, i seguint amb la filosofia de millorar contínuament els aspectes ambientals, els cellers elaboradors del Grup Freixenet – Freixenet, Segura Viudas i Castellblanch- han estat, també  les primeres empreses del sector del cava a certificar les seves emissions de Gasos d’Efecte Hivernacle (GEI) de tota l’organització, d’acord amb la norma ISO14064-1. Amb la integració del càlcul de la Petjada de Carboni “Mediambient CO2 Verificat” dins del Sistema de Gestió Mediambiental ISO14001, el Grupo Freixenet obté nous aspectes de millora ambiental que s’integren amb la operativa de treball diària de les seves caves. L’objectiu d’aquest procés d’integració és la reducció de les emissions de CO2 i poder contribuir a contrarestar els efectes del canvi climàtic.