Festa Gastronòmica GastroPop

Bacanal en Quaresma – La Festa del Porc

El pròxim dissabte 31 de març tindrà lloc la segona GastroPop (cicle de festes gastronòmiques alimentàries) al Poble Espanyol amb la Bacanal en Quaresma: La Festa del Porc (de 10 a 19 hores), amb la pretensió d’aproximar la cultura agroalimentària del país i la producció tradicional i de qualitat al ciutadà més urbà. En aquesta ocasió, el protagonisme de la GastroPop serà per al porc i els seus productes derivats i la comarca d’Osona i de la Catalunya Central. La Bacanal en Quaresma: La Festa del Porc comptarà amb dos àpats populars: un esmorzar de forquilla (a partir de les 10.30 hores) i un dinar amb el porc rostit a la graella d’Osona Cuina durant 24 hores (a partir de les 14 hores). El menú de l’esmorzar de forquilla comptarà amb botifarra de la Cooperativa de Plana de Vic, una degustació de la IGP Llonganissa de Vic, una llesca de pa de pagès del Forn Virgili amb oli DOP Siurana. Per maridar l’esmorzar, els assistents podran triar entre el vi blanc de Bodegues Sicus i el vi negre del Celler Ronadelles. El dinar comptarà amb el tall de porc d’Osona rostit, una degustació de la IGP Llonganissa de Vic, patata al caliu de la Vall de Camprodon, una llesca de pa de pagès del Forn Virgili i vins a triar entre el vi negre de la Cooperativa Falset-Marçà o el rosat de la Cooperativa de Bràfim. D’altra banda, els més petits podran assistir al taller ‘Fes-te un entrepà amb Llonganissa de Vic’ (matí) i els més grans de tastos de vi a la Sala de la Denominació d’Origen Catalunya. Els assistents a la GastroPop també podran visitar el mercat de degustació i venda de producte de qualitat català (embotits i formatges artesans, vins i caves, foies, ratafies, cerveses artesanes, etc.) durant tota la jornada Les GastroPop és un projecte del Poble Espanyol que té l’objectiu de promocionar i fer pedagogia sobre la producció de qualitat catalana, per això compten amb la col·laboració de diverses Denominacions d’Origen (DO) com la DO Catalunya, Indicacions Geogràfiques Protegides (com la IGP Llonganissa de Vic), de la FCAC (Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya), de col·lectius de cuiners com Osona Cuina i amb el suport del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya. Cadascuna de les GastroPop (que seran sempre l’últim dissabte de cada mes) traslladarà a Barcelona la geografia i la gastronomia del país. Les següents GastroPop previstes seran: Peix i Marisc de Barcelona. La festa del Mar (abril), amb la col·laboració de l’Organització d’Armadors de Pesca de Catalunya, Peix de Barcelona, Pesca Turisme i De Bona Llet. La festa dels formatges artesans catalans (maig). Més informació