Montblanc-Vilanova i la Geltrú amb bici plegable


He tornat a fer una de les meves sortides especials, sortides que fugen de lo rutinari, sortida en solitari i amb bicicleta plegable, amb la Dahon JetStream P8. He fet Montblanc-Vilanova, 100 km i 1130 m de desnivell.
Feia molts dies que no la feia servir, és lo que té tenir diferents models de màquines, no hi ha temps per treure-les a totes. La darrera vegada que la vaig fer servir va ser per la BCN-Sitges el novembre passat.
A l’octubre del 2010 ja hi vaig anar a Montblanc, però aquell cop el recorregut va ser diferent, va ser més curt i vaig passar pel Coll de l’Illa. Aquest cop el coll de pas ha estat el de la Torreta, entre Santes Creus i els Ranxos de Bonany direcció Pontons.
La sortida ha estat Vilanova-Montblanc amb ferrocarril, a l’arribar a la capital de la Conca de Barbera he enfilat cap a la Guàrdia de Prats, Barberà de la Conca i Cabra del Camp, d’aquí cap el Pla de Sta. Maria, el Pont d’Armentera i Santes Creus, on comença la veritable dificultat de l’etapa, el Coll de la Torreta d’uns 11 km, a dalt del coll estic al km 40, faig un entrepà i una cola que portava a la motxilla, avui no he parat a cap bar, no hem venia bé pel trajecte i horari. Tiro avall cap a Can Llenes i els Ranxos i començo la sua pujada que em durà aviat al descens fins a Pontons, continuo avall, Torrelles, Sant Martí Sarroca, la Bleda… més endavant em queda la darrera dificultat, la pujada a Torrelletes per les Masuques, baixada a Castellet i tornada a casa pel Pantà de Foix.