Terra Remota presenta “Usted”

El celler aprofita el marc d’Alimentaria 2012 per presentar el seu nou vi, una proposta que es situa al capdamunt de la gamma del celler empordanès

Amb tracte de respecte, “Usted”, així han volgut anomenar en Marc i l’Emma Bournazeau el seu nou vi. Tres bótes de 5 Hl que sobresortien entre les altres per la seva qualitat. Un cupatge a base de Garnatxa i Syrah. I en ampolla de 1,5 l per a una òptima evolució. Així és Terra Remota Usted, que surt al mercat amb la seva primera anyada, 2008, i esdevé a partir d’ara el vi top d’aquest celler. Al marge de la filosofia de la seva gamma Camino (formada pels vins Caminante –blanc-, Caminito –rosat- i Camino –negre-, basada en la progressió que assegura la perseverança en el treball), i també del seu Clos Adrien (elaborat a partir de raïms que provenen de la parcel·la del mateix nom a la finca de 23 Ha de Terra Remota), neix aquest nou vi, Usted, sota un concepte diferent: separar de la resta aquelles bótes la qualitat de les quals mereix un tracte de reverència.

L’elaboració surt del que és habitual. La varietat Garnatxa va estar 2 anys en tines d’acer inoxidable i 1 anys més en bóta. Mentrestant, la varietat Syrah va fer 2 anys de criança en bóta, i després 1 any més en tines d’acer inoxidable. En total, d’aquest vi, només es comercialitzaran 600 Magnums. Usted és un vi amb ànima empordanesa. Un 60% de la varietat Garnatxa protagonitza el cupatge i li confereix l’extrema finor en nas. La Syrah hi fa la resta, i aporta qualitats excepcionals que s’extreuen d’aquesta varietat quan es conrea en aquestes latituds. Notes fumades de bacon, guinda i trufa; de taní sedós, elegant i amb classe en boca, on surt l’ametlla torrada i una clara evocació de minerals en el seu llarg final. Per gaudir-ne ja, però també per deixar envellir, ja que en aquest vi se li augura una vida molt longeva pel seu gran potencial de maduració. Cupatges