La xef de Frank Zappa

Dimecres de la setmana passada una amiga del facebook penjava al mur un enllaç al blog d’una dona australiana que fa no gaires anys que viu a Barcelona dedicada al món del vi i la restauració. El blog es diu The long siesta, un títol de ressonàncies potser més mexicanes que no catalanes, però que tampoc goso criticar, perquè, de fet, d’Austràlia jo tampoc en conec res més que els cangurs dels documentals de la National Geographic i l’emissora 2GB/The Power Station, de Sidney, que de vegades escolto pel mòbil (The Alan Jones Show, de tant en tant em fa gràcia tornar de la feina a les vuit del vespre sentint aquest talkshow de les sis del matí de l’endemà). Segons explica el text de presentació del blog que dic, a The long siesta l’autora el que hi fa és “documenting and sharing stories on love and life which revolve around, grow from and are celebrated with food (including recipes) in my new home, Catalunya.” Molt bé. Now the thing is que aquestes històries sobre l’amor i la vida concelebrades a l’entorn del vi i el menjar a Catalunya dimecres passat van portar aquesta blogger australiana a penjar una entrada en què feia referència al Penedès, i concretament a una visita que el cap de setmana anterior havia fet a casa d’una companya seva, una Helena, que es veu que també es dedica al món de l’enologia i la gastronomia i que viu en una masia de –yes, you guessed it right– Gelida. Segons el retrat que en fa la corresponsal australiana aquesta Helena fa tot l’aspecte de ser una dona navegada i d’empenta. Escriu al blog: “Born and raised in Sweden, she started with her own restaurant and was the first female chef at one of Stockholm’s top restaurants. She then moved to Los Angeles working as a private chef for Frank Zappa and later started a catering service whose clients included Oscar winning actor Charlton Heston. She ventured into wine, becoming a partner in a winery in Napa Valley and started the first wine tour business out of Los Angeles. Now she finds herself immersed with her B&B, conducting wine classes and tours, cooking classes, writing a wine blog, and teaching wine trade English to students at the Escola de Viticultura i Enologia of Sant Sadurní.” El B&B d’aquesta Helena resident a Gelida porta per nom Ca Solyerik. No sé pas on para, això. Però és igual, la gent així sempre són interessants. I més si van ser xef de Frank Zappa, perquè no és descartable que seguint el fil de la dieta dels sopars del músic hom pugui donar explicació de temes tan delirants i fantàstics com Bobby Brown goes down, Sy Borg, Flakes, Why does it hurt when I pee?, Stink foot, The Texas Motel, Valley girl, Rudy wants to buy yez a drink, etc. Més informació al facebook i al google.