René Marie la cantant nord-americana al cicle de jazz de l’Auditori Pau Casals

La presència de la vocalista nord-americana René Marie enceta la participació d’artistes internacionals en el Cicle de Jazz a l’Auditori. El concert tindrà lloc el dissabte 24 de març, a les 22 h, a l’Auditori Pau Casals del Vendrell.

René Marie, que actuarà acompanyada dels músics Kevin Vales, al piano; Kevin Hamilton, al contrabaix, i Quentin Baxter, a la bateria, interpretarà a l’Auditori Pau Casals els temes del seu nou treball discogràfic Voice of my beautiful country (Motema Music, 2011), el desè disc de la seva carrera i, probablement, un dels més destacats.

René Marie s’autodefineix com una cantant, compositora i artista a qui agrada assumir reptes musicals. La seva carrera en el món del jazz va començar l’any 1998, quan va enregistrar el seu primer disc Renaissance. Aquest treball li va servir per donar-se a conèixer, i molt aviat va signar un contracte amb el prestigiós segell discogràfic Maxcjazz, fet que li va permetre gravar el disc How can I keep from singing, en el qual interpreta noves versions de temes vells i aconsegueix situar aquests títols clàssics en una altra dimensió musical i d’interpretació futura.

Les seves interpretacions en directe han estat descrites com a transformacions musicals. La seva actitud escènica captiva audiències internacionals i provoca que cada cançó que interpreta es converteixi en una experiència intensa i única. El seu concepte de jazz vocal, el seu domini de la tècnica, junt amb una desbordant expressió, la converteixen en una artista consolidada que encara ha de donar sorpreses agradables. Tant la seva tècnica com la seva manera de ser dalt de l’escenari serveixen per definir-la com una cantant que incorpora elements de modernitat a la tradició. El seu treball és una continuació i una actualització del llegat de les grans dames del jazz, a les quals professa un gran respecte i a la vegada aprofita per homenatjar-les a través del seu art musical.

La presència de René Marie a l’Auditori Pau Casals s’afegeix a la llista d’intèrprets estrangers que han actuat al Cicle de Jazz a l’Auditori, tot un luxe per al públic que assisteix als concerts del Vendrell.


Filed under: agenda Tagged: Auditori Pau Casals, Maxcjazz, René Marie