Virolet 2011 d’Oriol Rossell

La cava del Penedès treu al mercat la segona anyada d’aquest monovarietal

Durant la segona quinzena de febrer, Cava Oriol Rossell, va presentar la segona anyada del seu vi Virolet, un monovarietal de xarel·lo de la collita 2011, que arriba al mercat amb 6500 ampolles i precedit del gran èxit que va tenir l’any 2010, en que es va esgotar en només 4 mesos.

Virolet Oriol Rossell

Varietat: 100% Xarel·lo

Sòl: calcari, pobre, de textura franco-arenosa.

Elaboració: fermentació i criança, amb les seves pròpies mares, durant 5 mesos.

Nota de tast: vi blanc d’aspecte cristal·lí, color groc llimona, amb reflexos verdosos.

En nas, conflueixen aromes tropicals, especialment la pinya, amb notes de fruites blanques (pera, poma, préssec,…), sobre un fons floral subtil, però sempre

present.

L’entrada en boca és amable, equilibrant-se perfectament l’acidesa i la dolçor. Sensació de llamineria i amplitud. Retorn dels records tropicals que ja apareixien olfactivament. Es tracta d’un vi molt fresc, amb un final llarg i agradable.

+info

Cal Cassanyes és un atàvic casalot a quatre vents; la seva antigor es remunta, com a mínim, al segle XVII (data gravada a la pedra: 1637).

El celler, d’estil modernista, és del 1908. Viticultors i productors de vi des de molt antic, fa trenta anys que ens dediquem a l’elaboració de cava, sempre procurant d’aconseguir un producte de màxima qualitat, d’acord amb la seva tradició.