CONFERÈNCIA

Crisi i canvis en el món actual. Estructures polítiques al segle XXI, a càrrec de Josep Maria Roig Rosich.

Divendres dia 9 de març a les 19.00 h. a la sala d’actes de la rectoria.

En una època convulsa com la d’ara és útil plantejar-se quines són les línies mestres de present i de futur. Pel que fa a les estructures polítiques ens podem preguntar el paper dels imperis actuals, dels estats i de les nacions i del seu protagonisme en un futur proper, i també de la validesa -o no- de conceptes com autonomia, federació i confederació, plantejant-ho tot amb exemples pràctics i reals, lluny de les grans teories, per tal de conèixer una mica la nostra posició i el nostre paper avui i en els propers anys.

D’això ens parlarà Josep Maria Roig Rosich, que ja ha efectuat altres xerrades a Cubelles sobre Francesc Macià i la història de Catalunya del segle XX, de la qual n’és un dels millors historiadors. El nostre conferenciant és professor de la Universitat Rovira i Virgili, director de la Revista de Catalunya i exdirector del Centre d’Història Contemporània de Catalunya. Ha publicat nombrosos textos i documents sobre Francesc Macià, llibres d’història, entre ells La dictadura de Primo de Rivera a Catalunya i Història de l’Orfeó Català, i és el coordinador de la Història de la Generalitat, de la qual ha escrit el capítol La Generalitat durant la Segona República.