Flam de taronja

Ingredients per a 4 flams individuals:

Pels flams:

200 g de suc de taronja natural colat

50 g de sucre (podeu variar la quantitat segons l’acidesa de la taronja)

4 ous

Pel caramel:

50 g de sucre

1 culleradeta d’aigua

Preparació:

Prepareu una rostidora/casola. Poseu-hi a dins les quatre flameres individuals. Enceneu el forn a 180º.

Per fer el caramel: poseu al foc una paella petita amb el sucre i l’aigua. Espereu que es formi el caramel, sacsejant la paella de tant en tant, però sense remenar. Quan el caramel estigui a punt, distribuïu-lo immediatament dins les flameres.

Mescleu el suc de taronja, el sucre i els ous amb la batedora elèctrica. Ompliu les flameres amb aquesta preparació.

Aboqueu aigua dins la rostidora (fins a la meitat); tapeu-la amb un paper d’alumini o amb una tapadora i coeu els flams al bany Maria durant uns 30 minuts. Comproveu que són cuits punxant el centre d’un amb un escuradents. N’ha de sortir eixut. Si encara no s’ha pres del tot, acabau de coure’ls durant 5 minuts més (o el temps que calgui).

En ser cuits, treieu els recipients de l’aigua, deixeu-los refredar a temperatura ambient i llavors guardeu-los al frigorífic.

Desemmotlleu-los abans de treure’ls a taula.

Nota: És millor fer-los d’un dia per l’altre.

Recepta gentilesa de: Bojos per la cuina