II Mostra Professional de Vins del Massís del Garraf a Sitges

Sitges acollirà el proper dilluns 12 de març la segona Mostra Professional de Vins del Massís del Garraf que es celebrarà a l’edifici Miramar, des de les 16h i fins les 20h. La visita inaugural (anunciada a les 16h), estarà encapçalada pel president de la DO Penedès, Josep Maria Albet, el director de l’INCAVI, Jordi Bort, i autoritats de l’Associació de Viticultors. El certamen l’organitza l’Associació de Viticultors del Massís del Garraf (AVMG) amb la col·laboració de l’Agència de Promoció Turisme de Sitges i el programa Els productes del mar i la terra del Garraf, del Consell Comarcal del Garraf. L’objectiu d’aquesta mostra professional és donar a conèixer a compradors directes, canals de distribució i professionals del sector de la restauració (propietaris i responsables de restaurants, sommeliers i cambrers), els vins elaborats en territori del Massís del Garraf, presentats pels propis socis de l’AVMG: Can Ràfols dels Caus, Finca Viladellops, Vega de Ribes, Finca Valldosera, Valldolina y Montau de Sadurní. A més es busca que un establiment no hagi de rebre la visita de varis comercials, sinó que en una sola jornada pugui conèixer els Vins del Massís del Garraf.

Font: Cupatges

El Massís del Garraf, és una zona ubicada dins la DO Penedès, amb unes característiques singulars i diferents a la de la resta del territori de la DO Penedès.

Un massís de roca, amb sòls calcaris, molt pobres, plens de fòssils, i una vegetació formada per el típic sotabosc mediterrani, caracteritzen els seus vins i els diferencien imprimint-los un caràcter únic.

Des de l’Associació de Viticultors del Massís del Garraf, treballem per crear una sub-zona dins de la DO Penedès, que agrupi els vins que s’elaboren en aquesta zona tant particular.