IGUALADA HC 1 – LA VENDÈENNE 1. L’ANADA DECIDEIX.

Finalment la treballada victòria per 2 a 3 a La Roche sur Yon ha acabat sent més trascendental del que va semblar quan Formatjé va fer el tercer gol al minut 15 de la segona part. Aquell gol 901 de l’IHC en competició europea ha acabat donant el passaport pels quarts de final. Aquell gol i el detall tècnic extraordinari de Raül Pelicano en l’1 a 1. I és que a les Comes els igualadins han acabat empatant un partit marcat per la gran actuació del porter visitant Gaetan Guillomet (curiosament el suplent perque el titular Benoit Rainteau està lesionat). Guillomet ha desfet totes les accions ofensives dels igualadins que l’han sotmés a un autèntic bombardeig (21 remats clars a gol a la primera part i 14 a la segona inclosa una FD i dues accions d’1×1 d’Edu i Formatjé). I quan no ha estat el porter han estat els ferros qui l’han ajudat (un remat a la creueta des de pròpia pista de Pelicano a la primera meitat i dos d’increibles de Baliu i Navarro a la segona). Només el Peli ha estat capaç de batre la porteria yonista amb una entrada des de darrera de la porteria col.locant la bola a l’escaire curt . Un gol extraordinari a l’abast de molt pocs.

L’IHC PERDONA

La dinàmica del partit podria haver canviat si l’IHC hagués aconseguit transformar les dues primeres jugades clares quan encara no s’havia complert el primer minut, o alguna de les 10 que ha tingut abans que els visitants s’avançessin amb un bon remat de l’argentí Morales des de la frontal de l’àrea que ha tocat el travesser abans d’entrar.

El 0 a 1 igualava l’eliminatòria i, inevitablement, feia reaparèixer els fantasmes de la copa. Però els d’Ivan Sanz han sabut jugar amb aquesta pesada “companyia” i només els ha faltat un punt de finezza per acabar de trencar el partit. D’oportunitats n’hi ha hagut moltíssimes però no ha estat fins a la segona part quan ha aparegut el gran Pelicano (que s’ha sobreposat al llançament d’una FD que no ha pogut transformar).

L’1 a 1 ha canviat una mica l’escenari. Els igualadins han baixat un grau la seva ofensiva bèstial contra la porteria visitant i La Vendèenne ha arriscat una mica més, molt ben dirigits per l’excel.lent Burgoa que fins i tot ha enviat una bola al pal.

L’IHC ha actuat amb saviesa al darrere (han aguantat amb 9 faltes durant més de 10 minuts) i han seleccionat millor les accions al davant: Una convinació de l’Edu i el Ton amb remat d’aquest al ferro, un obús creuat del Màgic  que ha tocat els dos pals de l’escaire i no ha volgut entrar, 2 contres de 3 x 2 i 2 més, encara més clares, d’1 contra porter … qualsevol d’aquestes hauria deixat el partit sentenciat. Però el gol s’ha obstinat a no entrar i jugadors i afició han hagut de patir fins a l’últim segon per certificar el pas a la següent ronda, la de quarts de final on es trobaran al Bassano que ha derrotat al Walsum alemany per 10 a 2.

IGUALADA HC 1 (0/1) R. Fernàndez, Navarro, Baliu, Edu i Formatjé, equip inicial. Dani, Rocasalbas, Pelicano (1). Larios i Vera.

LA VENDÈENNE 1 (1/0) Gaetan Guillomet, Sergio Burgoa, Lucas Baptiste, Alberto Morales (1), Julien Huvelin. Frank Vanhaute, Mathieu Nicolezau, Mathieu Guibot, Anthony Weber, Benoit Rainteau.

GOLS: 0-1 Morales (m 10.47). SEGONA PART. 1-1 Pelicano (m 9.59)

INCIDÈNCIES: 300 espectadors a les Comes, entre ells una vintena de seguidors francesos. Una de les estrelles de la Vendèenne, Antonhy Weber no ha arribat a jugar per una lesió a l’engonal.

El partit ha estat molt net (9 faltes d’equip pels igualadins i 14 pels visitants) i l’arbitratge dels italians Alessandro Da Prato i Franco Ferrari ha estat correcte (estil europeu, deixant jugar bastant). Només hi ha hagut un episodi a lamentar quan amb el partit acabat el jugador argentí Morales s’ha encarat amb el públic i ha picat amb l’estic a un aficionat (els àrbitres no han arribat a veure aquesta agressió).

Al principi de partit s’ha fet un minut de silenci per la mort del soci Joan Sabaté, traspassat aquesta setmana.

Aquest diumenge els nois de l’IHC B juguen a Caldes en partit de la Nacional Catalana.